Târgu Mureș, Aleea Scăricica 1
(0725)-510-511
Trăiește experiența culinară Petry Bistro, din noul meniu, cu toate simțurile!

Festivalul aromelor de toamnă și simfonia gusturilor își dau întâlnire în farfuria ta, în această toamnă, prin intermediul preparatelor bine alese și puse într-un meniu dedicat, de la gustări la supe și de la salate la feluri principale, înnobilate cu deserturi delicioase.

Așa cum v-am obișnuit, odată cu începerea sezonului de toamnă, Petry Bistro a pregătit oaspeților săi un nou meniu în care oaspeții întâlnesc arome unice, prin diferite combinații de ingrediente și aroma dulce a fructelor sezoniere într-un preparat de bază. Brânză floare de colț, avocado la grill sau deliciul măcelarului cu cartofi franțuzești sunt câteva dintre preparatele rafinate, pe care papilele gustative, nu-i așa, abia așteaptă să le simtă gustul.

Lansarea noului meniu s-a lăsat cu oaspeți dornici să adauge noi experiențe la cultura lor gastronomică, fiindu-le recomandate preparate delicioase pe care nu le-au mai încercat.

M-am infiltrat și eu printre ospătari și clienții de la mese să văd reacția lor la preparatele din noul meniu. De fapt, eu stăteam la o masă cu o prietenă și chiar încercam amândouă niște preparate noi. Eu mi-am luat supă ragu de somon, creveți cu pesto de busuioc în Josper, baghetă cu unt aromatizat și prietena mea avocado la grill cu ardei copți și ceapă caramelizată în Josper. Yammi. Un deliciu. Au fost niște preparate extraordinare, realizate în așa fel încât să corespundă și celor mai exigente pofte. Eu ador preparatele din pește și dacă mai au și aroma aceea pe care doar cuptorul Josper o poate da, vă zic sincer că s-ar putea să reveniți mereu și mereu. Eu voi reveni, asta e sigur. Dar să vă redau o conversație despre câteva preparate de care mi-a fost dat să aud în timp ce savuram mâncarea și încercam subtil să trag cu urechea. Nu e foarte frumos să asculți ce vorbesc alții, dar dacă tot am auzit, ce să fac? Vă zic ce am auzit.

- Văd că aveți preparate speciale în meniu. Ce mi-ați putea recomanda? La rubrica Fainășaguri, aveți tapas. Despre ce este vorba? - a venit întrebarea din partea unui mesean mai vocal, dintr-un grup mai mare de la o masă de lângă noi. Vorbeau chiar tare oamenii! Deci nu trăgeam cu urechea, auzeau și ceilalți.  

- Este un preparat delicios, pe care vi-l recomandăm. Conține pateu de casă cu nucșoară, cremă jumeri cu ou de prepeliță, cremă de vinete cu rodii, cremă de brânză cu pesto de roșii uscate, pâine de casă prăjită-a răspuns ospătarul.

- Într-adevăr, sună bine. Cine vrea? - și-a întrebat grupul. Eu vreau, - s-a adresat ospătarului.

- Mie îmi sună bine brânză Floare de colț de la Colțești prăjit în Josper. Văd că e servită cu miere, miez de nucă și alune de pădure - s-a băgat în seamă un alt mesean din grup. Și aș încerca și ceva fără carne. Ce îmi recomandați? 

- Și ceva cu carne muultă ce ne recomandați? - au întrebat mai multe voci deodată.

- Da, brânza este un preparat special. Vă trec în comandă? - a întrebat ospătarul. S-a auzit un răspuns afirmativ, după care ospătarul le-a recomandat celorlalți câteva preparate speciale.

- Pentru început v-aș recomanda steakul de vită, este preparatul nostru special, îndrăgit de toată lumea. Black AngusT-Bone Steak este friptura delicioasă pregătită în cuptorul Josper. Un alt preparat special este salata mixtă cu rață marinată, portocale, rodii, pere, semințe de susan și dressing dulce acrișor. Sau, dacă vreți, un alt preparat special este Petry gourmet burger. Conține angus beef, cașcaval cedar maturat, ardei copți, ceapă caramelizată, sos preparat de casă și cartofi steak. Iar fără carne, v-aș recomanda canelloni umplut cu ricotta și spanac. Doriți ceva din acestea?

- Da, 3 porții de steak, 2 de brânză, 2 de petry gourmet, un canelloni și un tapas.

- Iar eu aș încerca deliciul măcelarului cu cartofi franțuzești - a venit comanda din partea unui alt mesean. - Am auzit că e o rețetă adaptată după cea făcută de Vizi Imre. Am văzut filmulețul pe Facebook. A fost tare funny!

- De băut ce vă luați? - i-a întrebat unul dintre meseni pe colegii de la masă. - A, și eventual la desert? -a întrebat întorcându-se spre ospătar. Ce ne recomandați?

- V-aș putea recomanda să gustați noul nostru desert, vis de ciocolată. 

- Sigur, să vedem ce este. Aduceți-ne la fiecare câte o porție. Mulțumim.

În timp ce se aștepta comanda din partea celor de la masa de lângă noi, eu tocmai terminam de mâncat creveții cu pesto. Vă zic că nu trebuie să-i ratați. Amica mea a fost încântată de avocado la grill, ea este mai vegană. Adică mănâncă rar și carne, însă legumele sunt baza. În meniul de la Petry Bistro se regăsesc și preparate vegane, nu doar cu carne. Deci, nu ratați noul meniu! Faceți-vă timp, luați-vă familia, prietenii și relaxați-vă la o masă pe cinste, unde papilele gustative vor dansa de plăcere.‟ - Scrisoarea deschisă a unui oaspete mulțumit