Târgu Mureș, Aleea Scăricica 1
(0725)-510-511
Te invităm la o călătorie culinară rafinată la Cina Frizzante găzduită de restaurantul Petry Bistro - Grill&Wine.

Îți invit să petreci o seară specială în terasa restaurantului Petry Bistro - Grill&Wine. Cina o poți servi alături de familie, prieteni miercuri, 27 iunie, începând cu ora 19:00. Detalii despre eveniment: https://www.facebook.com/events/2104921149777359/

Preparatele meniului îți vor încânta papilele gustative cu aromele și savoarea mâncărurilor realizate cu măiestrie de bucătari iscusiți. Lângă astfel de delicatese poți servi vinuri rafinate din podgoriile proprii românești.

Îți oferim meniul pentru a-ți face o idee ce preparate culinare poți servi la cina Frizzante. Și pentru ca deja gura îți lasă apă aruncă o privire și peste vinurile alese din crama Carastelec.

Meniu:

Cremă de brânză cu chives și chips de pâine
Delicatese din brânzeturi mixte
Salată mixtă cu creveți, căpșuni și grapefruit proaspăt
Piept de pui cu praz și lapte de cocoș
Pavlova cu cremă de mascarpone și fructe de sezon

Vinuri
Carastelec Frizza Rose, sec. 2017
Carastelec Frizza Alb, demisec 2017
Prosecco Nino Franco Rustico Italia
Carassia Classic, extra brut 2017
Maelli, Fior D`Arancio,Italia, dulce 2015

Fiindcă ador să gust din mâncăruri bine alese le însoțesc alături cu un vin bun.

În urma unei vizite deosebite în crama Carastelec recomand tuturor și ție să guști din cele mai bune vinuri din podgoriile proprii. Spumoasele românești și vinurile artizanale te vor uimi prin gustul și aroma naturală a celor mai bune soiuri de struguri.

Regiunea viticolă Crișana, în maghiară Körösvidék, în germană Kreischgebiet, este situată între râurile Mureș, Someș, Tisa și culmile Munților Apuseni. Parte a regiunii viticole Crișana, Podgoria Silvaniei este atestată prin dovezi arheologice în cadrul castrului roman de la Porolissum-Moigrad. Cartarea topografică iozefină arată că încă din 1770 s-au cultivat struguri în Carastelec. Această regiune este una dintre cele mai vechi zone producătoare de vin din Transilvania; situată în apropierea masivului muntos Măgura Şimleului, o insulă cristalină din nord-vestul Transilvaniei. Zona Carastelec, încadrată de acest masiv, se remarcă printr-un sol aparte, din care vița de vie își extrage mineralele necesare pentru a da naștere unor vinuri elegante, pline de finețe și rafinament, cu o prospeţime și fructuozitate specifice soiurilor cultivate aici. Toate acestea le conferă o personalitate și o tipicitate aparte. Acest “loc-comoară” este un amfiteatru natural cu un microclimat specific, pe partea superioară a unei pante din apropierea satului cu expunere sudică.

Vinurile spumoase Carassia, din crama Carastelec au câștigat medaliile de argint de la cel mai prestigios concurs internațional de spumante.

Crama Carastelec este o cramă de vinuri din noua generație. Crama și-a făcut apariția pe harta viticolă în România în anul 2011.

Recoltele de struguri sunt îngrijite și culese cu atenție pentru producerea vinurilor spumante.

Clădirea Cramei a fost distinsă cu Premiul de Excelență în Construcții în anul 2015.

Nu rata această călătorie culinară. Vino să guști și tu din preparatele culinare miezoase alături de un pahar de vin românesc veritabil. Te așteptăm la Bistro - Grill&Wine.

Varga-Pál-Petri Júlia