Târgu Mureș, Aleea Scăricica 1
(0725)-510-511
Steak tomahawk la Bistroul Petry, locul ideal pentru un business lunch

Iată că a venit vara, am deschis şi terasa Petry Bistro Grill&Wine într-un spaţiu inedit, în care te poţi bucura nu numai de mâncarea absolut delicioasă marca Petry şi de colecţia de vinuri de excepție, dar în special poţi profita din plin de atmosfera relaxantă şi de o servire ca la carte. Motivele pentru care ar trebui să alegi terasa Petry pentru a savura un mic dejun special, un prânz săţios sau o cină perfectă în compania celor dragi... sunt infinite. Nu mi-ar ajunge timpul şi nici spaţiul să le enumăr pe toate, însă ceea ce aş dori neapărat să vă povestesc în aceste rânduri este experienţa mea, ca unul dintre directorii executivi al rețelei de magazine Petry. Da, cu siguranţă că şi eu sunt un client fidel al bistro-ului Petry, unic în Târgu-Mureş...acesta devenind de curând, locul preferat în care îmi invit partenerii de afaceri pentru discuţii mai puţin formale, planuri şi noi colaborări.

          Nu ai nevoie de îndelungi chibzuințe pentru a impresiona un cunoscut sau chiar un străin, atunci când vine vorba de un business lunch. Secretul constă în alegerea unui cadru ideal, o friptură perfect gătită alături de o garnitură pe cinste, un vin roşu de excepţie sau chiar un rosé şi frâu liber gândurilor şi ideilor ce te-au determinat să optezi pentru această întâlnire de afaceri. În aceeași manieră am procedat şi eu.

          Am luat legătura cu un posibil colaborator din Ungaria ce venise în Târgu-Mureş cu alte afaceri şi i-am propus să luăm prânzul împreună, ocazie perfectă pentru a te relaxa la un pahar de vin bun şi o friptură făcută ca la carte, dar şi de a discuta afaceri. Rezultatul? Evident: o întâlnire de afaceri mai puţin formală. Destul de simplu, am putea spune, la o primă vedere. 

          Şi cum un business lunch presupune 50% business şi 50% masa propriu-zisă, alegerea locaţiei capătă accente tot mai importante. Fiind conștient de acest lucru, i-am propus acestui important om de afaceri să ne vedem la bistro-ul pe care familia noastră îl conduce în Târgu-Mureş, locul perfect pentru un business lunch de succes. În cuptorul cu cărbune Josper pregătim cele mai savuroase fripturi de vită, așa că i-am propus partenerului meu să comandăm un steak Tomahawk maturat, preparat în Josper, servit cu o garnitură de sparanghel la grill şi un Issa Rosé, sec. Meniul nostru conține o varietate completă de tăieturi de carne de vită. O bucată specială, care se numeşte Tomahawk, este antricotul cu os Angus de cca.1kg. Merită încercat, este una dinte cele mai gustoase preparate din meniu.

          Alegerea s-a dovedit a fi una extrem de inspirată căci, spre mulțumirea mea, masa a fost un succes, iar proaspătul meu partener de afaceri a rămas plăcut impresionat de ceea ce avea să însemne atunci, o simplă întâlnire de afaceri, la o terasă din centrul oraşului – terasa Petry Bistro Grill&Wine. Pentru că la Petry folosim doar materie primă atent selecționată care să aducă pe masa clienților noştri preparate cu un gust autentic, inconfundabil și care să ofere o experiență la superlativ.

          La mine a funcționat de minune acest business lunch, s-a lăsat cu o nouă colaborare din care sunt sigur că va ieşi un proiect de succes. Sigur că au contat atât ideile, cât şi propunerile mele, aspirațiile personale, dar cred că succesul a fost influențat, în mare parte, de gustul fripturii marca Petry, de aroma rosé-ului, de calitate superioară şi de ambianţa plăcută, relaxantă – un succes garantat.

          În încheiere, vă îndemn pe voi, cei ce căutați ceva diferit, cei ce consideră că experiențele culinare complete ar trebuie să reprezinte un stil de viaţă, cei ce doresc să îmbine savoarea unui steak bine făcut cu un vin de colecție, să încerce Bistroul Petry Grill&Wine – locul unde toate aceste așteptări sunt întâmpinate cu servicii şi preparate pe măsură.

Varga-Pál-Petri Zsolt