Târgu Mureș, Aleea Scăricica 1
(0725)-510-511
Servește un vin rose ușor și aromat, bine răcit la terasa Petry Bistro Grill&Wine

„Nu este un secret că iubim atât de mult oraşul acesta mic, din inima Ardealului, plin de culoare şi veselie datorită oamenilor ce ne trec zi de zi pragul, în ideea de a se mai destinde după o zi grea, obositoare la muncă. Tocmai pentru că ne dorim să ne răsplătim clienții pentru încrederea şi perseverența cu care ne vizitează atât de des, atât eu, cât şi sora mea Ágnes  avem o deosebită plăcere să vă anunțăm că am deschis terasa Petry Bistro Grill&Wine.

Ideea ne-a venit într-o dimineață, pe când eram în concediu într-un orășel retras, din sudul Europei. Ne trezisem cu gândul să luăm un mic dejun sățios înainte de a pleca mai  departe spre o altă destinație din itinerarul mini-sejurului nostru. Şi în timp ce sorbeam din cafeluța tare, poate un pic prea fierbinte, Ágnes exclamă cu un entuziasm pe care nu îl voi uita niciodată: Doamne, Júlia ... cât de plăcut este să te trezești într-o dimineață perfectă ca aceasta, să asişti la o astfel de privelişte şi să te bucuri de compania celor dragi. Aş vrea ca această clipă să dureze o veşnicie!

M-am bucurat atunci că iubita mea surioară, care se dăruiește atât de mult muncii şi celor 4 copii ai săi, se simte atât de recunoscătoare pentru ceea ce a însemnat atunci, o dimineață devreme, o cafea tare şi o relaxare aparte, doar noi două! În acel moment mi-am dat seama că nu contează destinația exclusivistă sau localul de fițe pentru ca o asemenea bucurie să se repete în fiecare dimineață. Așa că i-am propus lui Ágnes să deschidem împreună o terasă, pentru ca aceste mici plăceri din diminețile de dinainte de servici sau din serile târzii de început de vară să fie retrăite de către toți clienții noștri, care iubesc să simtă briza vântului pe piele în momentul în care savurează o băutură şi o friptură pe cinste. Pentru că atâta timp cât soarele strălucește, toată lumea -  părinți, copii, iubiți, colegi, prieteni, cu toţii sunt afară şi vor să simtă energia orașului în prag de vară.

Zis şi făcut! Împreună am făcut tot ce ne-a stat în putință de a face din această idee o realizare. Așa că de astăzi suntem mai mult decât mândre să vă invităm să vă bucurați de un vin de cea mai bună calitate, o gustare marca Petry şi o priveliște încântătoare. Ce poţi să îţi dorești mai mult?

Un lucru ne place tuturor la soarele de vară: că e blând și molcom, încât poți să te lași în voia lui în orice moment al zilei, fără să ai nevoie de o umbrelă. Iar când luăm masa în aer liber ne copleșesc mereu amintiri de vacanță, străduțe dichisite și răgaz de voie. Cum încă ne mai putem bucura de aceste plăceri chiar dacă nu putem părăsi oraşul fiindcă poate jobul, bugetul sau familia nu ne permit, v-am pregătit un spațiu delicat, într-un scenariu deosebit şi o ambianță plăcută - terasa Petry Bistro Grill&Wine.

Ce vinuri nu trebuie să lipsească din meniul unui prânz sau al unei cine de excepție, la terasa Petry Bistro Grill&Wine?

  1. Dúzsi Tamás Rose Cuvee Ungaria, Sec – perfect pentru o întâlnire de afaceri în cadrul căreia puteți intra în discuții amănunțite despre proiectele de viitor. Iar pentru ca întâlnirea să fie un succes, alegeți să savurați lângă această băutură un meniu de frigărui asortate, cu o garnitură de cartofi gratinați cu brânză maturată. Un deliciu! Dacă iubești vinurile cu o aciditate puternică şi tentă uşor picantă, acest meniu va fi pe gustul tău.
  2. Serve Rose, Sec – alegerea ideală pentru ieşirile din weekend atunci când copiii se pot bucura de compania părinților iar dumneavoastră aveți timpul necesar pentru a încerca un meniu nou, preparat într-un ambient călduros, de către cei mai pricepuți bucătari ai noștri -  antricot maturat preparat în Josper cu sparanghel la gril. Dacă cauţi un vin bine echilibrat ce îţi lasă o aromă uşor amăruie, de citrice pe cerul gurii, atunci ar fi bine să mergi pe gustul unui Serve Rose sec. Este o alegere ideală pentru orice gen de discuții libere cu prietenii.
  3. Nachbil La Capella Rosé – nu veți da greş dacă decideţi să ieşiţi cu prietenii pentru a depăna amintiri la o porţie excepțională de somon în Josper, servit cu sos de citrice, chips de portocale, lime și lămâie, cu legume asortate şi un rosé plăcut, vioi, din struguri de Pinot noir, Merlot şi Sangiovese, ce merge bine cu mâncărurile pe bază de carne de pasăre, peşte şi fructe de mare, datorită tentei delicate de fructe ce se regăsește în gust.

Cu siguranță, pentru noi, ca mame şi femei de succes, aceste 3 tipuri de vin ar trebui adăugate într-un top al celor mai bune vinuri servite la terasă. Considerăm că orice vin are povestea lui, de aceea alegerea vinului perfect trebuie făcută în funcție de mâncarea servită, companie şi tema reuniunii. Aşa că asigurați-vă că aveţi compania ideală şi timpul necesar pentru a lua masa la terasa Petry Bistro Grill&Wine – de restul ne ocupăm noi!

Vara e chiar după colţ dacă ne luăm după calendar, aşa că este timpul să ne dezmorțim şi să ne bucurăm de conversații lungi şi bune în aer liber. Terasa Petry Bistro Grill&Wine este spaţioasă, liniştită, cufundată într-o atmosferă ambientală, perfectă pentru pierdut nopți la un pahar de vin şi o friptură bine făcută. Vă așteptăm cu drag!” – Varga-Pál-Petri Júlia