Târgu Mureș, Aleea Scăricica 1
(0725)-510-511
Savurează un pahar de șampanie la Petry Bistro Grill &Wine

Deliciul aerat cu gust sublim, perlat, prezent la toate petrecerile și evenimentele speciale, onomastici, nunți sau mese festive, consumat cu plăcere în întreaga lume, şampania a devenit o tradiție a oricărui eveniment ce se dorește a fi unul senzațional.

          Istoria șampaniei a început în provincia franceză Champagne, când Pierre Pérignon, călugăr, viticultor și vinificator principal la o abație din centrul regiunii Champagne, a fost luat prin surprindere de o pocnitură puternică atunci când destupa o sticlă de vin. Părintele a realizat atunci că vinul, care din anumite motive nu a fermentat suficient până la îmbuteliere, odată cu sosirea primăverii, a început să fermenteze din nou în butelia deja astupată şi din această cauză, a devenit „spumos”. Această descoperire a fost cea care a pus bazele studiului procesului fermentării secundare în sticlă, obținerii şi rafinării celebrei licori cu gust elegant și bule perlate de bioxid de carbon, ce ne răsfaţă astăzi atât de mult.

          Majoritatea gastronomilor și somelierilor de astăzi, sunt de părere că acest produs senzațional constituie cea mai generoasă ofertă gustativă în asociere cu preparatele culinare. Acesta se servește întotdeauna rece, iar cupa de șampanie se ţine întotdeauna de picior, pentru ca temperatura mâinii să nu influențeze temperatura șampaniei. 

Prin urmare, cum șampania, spre deosebire de alte vinuri, este singura băutură recomandată de la aperitiv până la desert, Petry Bistro Grill&Wine a ales să pună la dispoziția clienților câteva soiuri excepție. Oricare dintre aceste vinuri spumante se poate cumpăra şi la pachet Take Away, la un preţ mai avantajos:

           1. Champagne - Mumm Gordon Rouge, Brut 12% - un produs special marcat printr-o predominanță de Pinot Noir, o prezență puternică de Chardonnay şi o tentă sublimă de Pinot Meunier, ce oferă o succesiune nuanțată de arome şi senzații gustative. Un buchet bogat şi armonios, unde aromele proaspete de fructe de livadă se împletesc delicat cu note de fructe exotice, fructe uscate, vanilie, caramel şi miere. Gustul începe cu o explozie de prospețime în gură, continuând cu arome superbe de lychee, ananas, piersici parfumate, caise zemoase şi influențe discrete de caramel. Se remarcă printr-o nuanță de auriu deschis cu un perlaj fin şi elegant.

          2. Maeli Fior d'Arancio Italia, Dulce, 6% - foarte îndrăgit de către femei datorită notelor florale intense: de la iasomie la magnolie, de la mandarin la piersic alb. Parfumul definit într-un finisaj persistent și plin de complexitate, stimulează expresivitatea acestui vin spumant versatil și convingător. Merge de minune ca însoțitor rafinat al aperitivelor şi felurilor principale de mâncare, însă poate fi o alegere bună şi ca acompaniator la deserturi.

          3. Spumant Carassia Classic Brut, 12% -  se asociază perfect cu preparate din vită, legume sote, paste şi sosuri albe. Arome delicate de citrice şi fructe de vară, piersici, mere, pere verzi, toate îmbinându-se perfect cu note de ierburi fine și autoliză, coajă de pâine, maia. Corpolența Pinot Noir-ului, alături de cremozitatea și finețea Chardonnay-ului, se completează perfect în acest cupaj tradițional. Consistență și efervescență persistentă, care dau personalitate și noblețe acestui vin. Perlaj delicat, persistent, post-gust complex, mineral. Culoare auriu-gălbui deschis ce accentuează perlajul fin şi persistent al vinului.

          Petry Bistro Grill&Wine propune tuturor amatorilor de băuturi rafinate şi preparate alese să se răsfeţe cu oricare dintre aceste gusturi şi arome de excepţie, să savureze aceste simboluri rafinate ale veseliei, ale momentelor speciale din viaţa de zi cu zi, acest elixir al dragostei – şampania. O cină inedită cere întotdeauna un vin bun sau o şampanie de top.

Vă dorim la mulți ani și un An Nou Fericit!