Târgu Mureș, Aleea Scăricica 1
(0725)-510-511
Săptămânile cârnaților internaționali – ultimele zile

Până la sfârșitul lunii februarie încă mai aveți posibilitatea să încercați specialitățile pregătite în cuptorul Josper în cadrul evenimentului Săptămânile cârnaților internaționali la Petry Bistro Grill&Wine. Cu această ocazie am stat de vorbă cu maestrul mezelar Bíró László, care ne-a dezvăluit secretele unor cârnați delicioși.

  • De ce sunt speciali cârnații pregătiți în cuptorul Josper?

În cuptorul Josper toate mâncărurile se pregătesc în mod special. În cazul cârnaților, umiditatea cărnii rămâne în interiorul acesteia, rezultând o aromă unică și zemoasă. 

  • Care sunt condimentele cele mai des întâlnite în cârnații serviți la Săptămânile cârnaților internaționali?

Pentru această ocazie am ales patru tipuri de cârnați. În primul rând, cârnații tradiționali ardelenești se consumă cel mai frecvent în zona noastră și conțin sare și piper. Cârnații ungurești, care sunt de asemenea o alegere populară, conțin piper și boia picantă.

Celelalte două sortimente au origini în occident, unul fiind olandez, iar celălalt franțuzesc. În Olanda cărnurile se consumă mai mult cu condimente dulci. Am avut ocazia să gust în cadrul unui târg, cârnați cu prune uscate, cu o aromă deosebită, pe care neapărat am dorit să îi includ în acest eveniment. Cârnații franțuzești se condimentează cu vin roșu și busuioc, o combinație interesantă pentru gurmanzi.

  • De ce ați ales acest tip de cârnați pentru eveniment și nu alte sortimente?

După o lungă cercetare am ajuns la concluzia că aceste patru sortimente sunt cele mai speciale și cele mai populare printre oaspeții și clienții noștri.

  • Din ce tipuri de carne sunt făcuți cârnații? Ce altceva conțin aceștia și în ce proporție?

Scopul nostru este să producem cărnuri tradiționale și de calitate, de aceea am ales carnea de porc ca ingredient principal. Cârnații conțin 80% carne de porc și 20% grăsime. Dacă cârnații sunt făcuți din carne slabă ce nu conține destulă grăsime, atunci aceștia nu vor ieși îndeajuns de zemoși și delicioși.

  • Care este secretul cârnaților bine făcuți?

În primul rând, experiența în profesie contează foarte mult, deoarece trebuie să ai o practică de câțiva ani buni în meserie să poți realiza cârnați gustoși. Carnea și condimentele de calitate, fără potențiatori de gust și aditivi alimentari, sunt de asemenea extrem de importanți. Al treilea factor esențial la cârnați este o mașină de tocat bine ascuțită. În caz contrar, obținem doar o pastă în loc de o carne tocată suculentă. Nu în ultimul rând, raportul carne-grăsime trebuie să fie ideal pentru a ca rezultatul șă constea în niște cârnați apetisanți. 

  • Care sunt cârnații preferați ai clienților Petry Bistro?

Oaspeții de la Petry Bistro Grill&Wine preferă cel mai mult cârnații ardelenești și cei olandezi cu gem de prune și prune uscate.

  • Care este vinul care se asortează cel mai bine cu cârnații ardelenești?

Dat fiind faptul că avem și o cramă frumoasă unde pregătim vinuri de calitate, avem două feluri de vin propriu care se asortează cu acest tip de cârnați. Vă putem recomanda un Riesling și o Fetească regală, cea din urmă având o aromă ușor dulceagă.

  • Ce tip de garnitură merge cel mai bine cu acești cârnați?

Legumele de sezon la grill și cartofii copți la Josper cu ceapă caramelizată se potrivesc perfect cu aceste sortimente de cârnați.

  • În opinia Dvs. care este tipul de cârnați cel mai deosebit dintre cele 4 sortimente pe care fiecare oaspete ar trebui să îl încerce măcar o dată la Petry Bistro Grill&Wine?

Cu siguranță cel cu gem de prune și prune uscate, deoarece este un produs foarte delicat!

Rezervă o masă acum pe numărul de telefon 0725 510 511 și încearcă toate sortimentele până la sfârșitul lunii Februarie!