Târgu Mureș, Aleea Scăricica 1
(0725)-510-511
Restaurante care folosesc cuptorul JOSPER și au primit Steaua Michelin

În Bistroul Petry pregătim mâncăruri  din cele mai bune materii prime, punând accentul pe produsele locale și sezoniere. Bucătăria noastră este echipată cu un cuptor JOSPER, datorită căruia mâncărurile au un gust și o savoare aparte. Visul nostru cel mai mare este câștigarea unei Stele Michelin. Depunem eforturi considerabile pentru ca restaurantul nostru să rămână în topul fine-dining. Cuptorul JOSPER atrage Steaua Michelin, fapt confirmat și de către bucătarul șef MARTIN BERASATEGUI (San Sebastian, deține șapte Stele Michelin) și bucătarul șef SHANE OSBORN (Hong Kong, deține trei Stele Michelin).

Mai întâi Martin Berasategui povestește despre restaurantul lui de top, care servește mâncăruri excepționale la prețuri pe care aproape oricine și-le poate permite. Un loc unde, la plecare, fiecare oaspete simtă că a avut parte de o adevărată experiență gastronomică.
   Cum pot fi îndeplinite cele două condiții principale, adică oaspetele să fie învăluit în vraja gusturilor divine, dar și prețul să fie unul corect? Iată ce a spus bucătarul șef Berasategui cu ocazia inaugurării restaurantului Eme be Garrote din San Sebastian: „Pentru mine personal, bucătăria nu este completă dacă nu are în dotare și un cuptor JOSPER. Prima mea întâlnire cu această bijuterie de cuptor, care se numește JOSPER, a fost cea mai memorabilă experiență pentru mine ca bucătar șef. Cu acest cuptor pot să prepar orice: legume, carne, pește, fructe marine, orice! Este incredibil.
Recomand cu căldură cuptorul JOSPER pentru fiecare bucătărie. Mâncarea capătă o savoare specifică, de neuitat. Este Rolls Royce-ul echipamentului de bucătărie.
Am spus de nenumărate ori, că mai multe Stele Michelin îi datorăm cuptorului JOSPER, deoarece cu ajutorul acesteia putem realiza multe specialități culinare deosebite.”

Martin Berasategui nu este singurul bucătar șef care este fan al cuptorul JOSPER: Chef Shane Osborn împărtășește această părere.

Shane Osborn trăiește de 20 de ani în Londra și are două restaurante: Le Pied a Terre, (2 Stele Michelin), și L'Autre Pied (o Stea Michelin). Nu demult s-a hotărât să se mute în Hong Kong și să deschidă un restaurant cu 120 de locuri, cu numele de St. Betty's kitchen. Iată reacția lui când a văzut prima data restaurantul: „Am fost foarte bucuros când am descoperit că în bucătărie există un cuptor JOSPER. Îmi place la nebunie să prepar mâncare în acest tip de cuptor. Am mulți prieteni în Regatul Unit cărora de asemenea le place să gătească în JOSPER și de mai mult timp mă tot băteau la cap să cumpăr și eu unul. Este extraordinar!
Da, trebuie să înveți să-l folosești și acest lucru nu este foarte ușor. Putem găti în acesta diferite feluri de mâncare: legume, carne, ananas, pește, ciorbă de praz. Preparate în cuptorul JOSPER, toate sunt gustoase și sunt ușor de gătit, și cred, că acest lucru îmi place cel mai mult: cât de simplu este să lucrezi cu acest cuptor”.

Bucătarii șefi care, au primit Steaua Michelin, pot să confirme faptul că în cuptorul JOSPER pregătesc cele mai gustoase mâncăruri. Te invităm și pe tine să guști specialitățile Petry Bistro Grill&Wine pregătite în cuptorul JOSPER.

Varga-Pál-Petri Zsolt