Târgu Mureș, Aleea Scăricica 1
(0725)-510-511
Povestea Podgoriei Sărica Niculițel

Vinul încântă gustul și în același timp și inima, este mult mai mult decât o simplă băutură cu o aromă unică și o culoare deosebită. Fiecare vin este însoțit de o poveste și o istorie lungă.

Vinurile românești întotdeauna au avut un loc de cinste, la curțile nobililor, erau servite pentru a completa mesele cu celelalte delicatese culinare.

Podgoriile românești au o istorie și o tradiție de sute de ani, vinurile românești a fost și sunt și astăzi apreciate nu doar în țară, dar și în afara țării.

La poalele munților, în inima Dobrogei străbătută de razele calde ale soarelui și răcoarea vântului poți gusta cel mai gustos bob de strugure.

 Povestea podgoriei Sarica Niculițel este lungă, este unul dintre cele mai cunoscute vinuri românești. Este una dintre cele mai vechi podgorii din Dobrogea. Anual este sunt îmbuteliate un număr considerabil de sticle de vin. Podgoria se întinde peste mai multe hectare de teren și este furnizorul oficial al Casei Regale de România.

Podgoria Sarica Niculițel are o tradiție milenară. Dealurile Saricii și ale Niculițel sunt binecuvântate și încălzite de mult soare și mângâiate de aerul răcoros din apropierea Dunării.

Podgoria conține soiuri alese și nobile de struguri, printre soiurile cultivate se numără: Aligote, Sauvignon Blanc, Riesling de Rin, Fetească Albă, Fetească Regală, Chardonnay, Pinot Gris, Muscat Ottonel, Fetească Neagră, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Merlot și Syrah.

Cele mai cunoscute branduri de vin sunt  Sarica, Sarica Essentia Cuvee 4 Sfinți, Via Viticola Aligote, Sarica Black Label, Caii de la Latea.

De-a lungul anilor soiurile de struguri au câștigat multe medalii la concursuri internaționale, dar și în țară.

În inima podgoriei ce este străbătută parcă de parfumul strugurilor poți degusta din vinurile alese. Boabele de strugure transforma vinul într-o licoare plină de gust în culori plăcute fiecare după soiul lor.

Odată ce descoperi povestea și istoria viticolă, doar așa poți descoperi gustul autentic al vinului.

Vinul realizat din soiuri alese este o adevărată binecuvântare a naturii.

Podgoria Sarica Niculițel se află în topul producătorilor de vinuri românești, vinuri de înaltă calitate. Crama funcționează după multe metode tradiționale ce au fost păstrate de mii de ani. Realizarea vinului se realizează cu măiestrie și pasiune cu o amprentă ce este specifică zonei Sarica Niculițel.

Vinurile se pot consuma alături cu rețete culinare tradiționale.

Doar în inima Dobrogei poți descoperi povestea adevărată, tâlcuită a vinului, comoara Dobrogei.

Petry Bistro vă invită la o degustare de vinuri autentice, aromate, de prestigiu. În data de 27 Noiembrie ai ocazia să guști vinuri din soiuri de struguri nobili ce au o istorie și o adevărată poveste.

Meniu degustare de vin Sarica Niculițel

Aligote: Creveți cu cașcaval maturat, struguri, miere cu trufe   

Sauvignon Blanc Fume: Butterfish, sparanghel la grill, chips de lime                                        

Rose: Somon, legume de sezon, sos lămâie

Fetească Neagră: Piept de rață, cartofi piure cu țelină și trufe

Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră: Brownie cu nuci și sos vișine fierbinte

Preț meniu: 110 lei/ pers