Târgu Mureș, Aleea Scăricica 1
(0725)-510-511
Petry Bistro te surprinde acum cu gusturi aparte în noul meniu sezonier de primăvară-vară!

Microverdețurile sunt noul trend în gastronomie. Cu siguranță, toți am auzit despre ele, însă nu știm exact cum să le consumăm sau ce beneficii au. Haideți să vedem ce sunt microverdețurile.

Microverdețurile sunt cunoscute și sub denumirea de microplante, acestea sunt baby legume. Aceste plante sau legume tinere sunt crescute în mai puțin de două săptămâni. Microverdețurile au o dimensiune de cel mult opt centimetri. 

La ora actuală, pe piață există o varietate extrem de largă de microplante. Cele mai des întâlnite microverdețuri care sunt folosite pentru a realiza preparate extrem de delicioase sunt: morcovii, varza roșie, conopida, broccoli, spanacul, fasolea, busuiocul, coriandrul, ridichea.

Orice gurmand sau bucătar îți va spune că acestea au un gust mult mai intens decât plantele sau legumele care au ajuns la maturitate. Atât aroma, cât și textura acestora sunt o încântare pentru papilele gustative.

De ce sunt la mare căutare microverdețurile și care sunt beneficiile acestor legume mici?

Microverdețurile sunt mult mai nutritive decât legumele obișnuite, au valoarea nutritivă mai ridicată decât legumele sau plantele care au crescut până la maturitate. Nu doar că oferă un gust divin preparatelor și mâncărurilor, microplantele sunt un decor deosebit prin aspectul lor inedit. Acestea sunt ideale pentru a crea adevărate tablouri culinare ce te face să le adulmeci și din privire, nu doar cu papilele gustative.

Producătorii locali cresc microverdețurile în condiții naturale, ecologice fără tratamente chimice sau pesticide. Este bine de știut că și la noi în țară există producători care cultivă microverdețuri. Unul dintre producătorii preferați de microplante este Dl. Bende Lajos.

Dl. Bende Lajos în Meet your local farmer vorbește despre produsele lui, despre microverdețurile pe care le cultivă cu drag. El este extrem de fericit că cele mai bune restaurante aleg acum microverdețurile chiar din producția lui proprie. În fiecare zi clienții primesc produse proaspete, iar pe parcurs, el încearcă să le reînnoiască în mod constant.

 Mâncărurile simple, vegetariene îți oferă acum o experiență minunată prin intermediul gustului și al culorii.

Iată trei preparate care conțin microverdețuri pe care le poți savura în noul meniu de la Petry Bistro ce se pliază pe toate gusturile.

- Texturi de sparanghel și ciuperci cu texturi de leurdă – acest preparat este un adevărat tablou culinar. El nu oferă doar un impact vizual ci și un gust deosebit, creat cu microverdețuri.

- Supă armenească cu pachețele umplute cu ciuperci de pădure, acrită cu churut. Un preparat culinar clasic, străvechi cu o îmbinare modernă de gusturi delicate și de vis.

- Obraji de porc în Josper, mămăligă la grill cu parmezan, ciuperci de pădure și sos brun. Doar descrierea acestui fel de mâncare parcă îți lasă gura apă. Un adevărat deliciu pentru adevărații gurmanzi!

Toate aceste preparate pline de textură, culoare și arome apetisante se află în meniul Petry.

Microverdețurile sunt un preparat culinar de top ce acompaniază într-un vals galeș felurile de carne asezonate cu sosuri, pireuri și garnituri. Ele încununează orice plating în mod armonios. Gustul proaspăt al acestor microplante în nuanțe radiante este incontestabil, iar forma lor, cu siguranță, oferă un impact vizual spectaculos, demn de apreciere.

Rezervă o masă la Petry Bistro și încercă noile preparate de sezon ce conțin și microverdețuri. Cu siguranță noile gusturi te vor încânta. Te așteptăm cu drag!