Marosvásárhely, Rákoczi lépcső, 1 szám
(0725)-510-511
Value & Quality Award
fooday

GOODFOODJOSPERGOODWINE

fooday

Zamatos, ízes húsételek mindenkor

fooday

Josperben grillezett zöldségek

fooday

Bor

fooday

Ínycsiklandó, könnyű desszertek

fooday

Hűsítő italok testnek és léleknek

fooday

Friss alapanyagok helyi termelőktől

Kik Vagyunk Mi?

Egy család, aki szerelmes az ízekbe és imádja az újdonságokat!

Azt gondoljuk, hogy egy hely akkor lesz emlékezetes, ha jól érzed magad, barátságos, kedves emberekkel vagy körülvéve és találkozol egy nem minden napi élménnyel. A Petry Bisztrónak ez lenne a lényege.

Miért bisztró? Mert olyan alapelveket fogalmaztunk meg, amelyek ehhez illenek - friss alapanyagok, idényszerű, zöld fűszerek, finom ételek, hagyománykövetés. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy helyi alapanyagokat használjuk amennyiben lehet, és szezonális termékeket ételeinkhez.

Mindezek megvalósításához úgy gondoltuk, szükségünk van egy nem mindennapi élményt nyújtó Josper sütőre. Mi a Josper? Nem csodáljuk, ha fogalmad sincs róla. Mi sem ismertük, míg egyszer el nem látogattunk Budapestre. Attól a pillanattól kezdve – nem túlzás – megváltozott az életünk. Az újdonságok mindig is vonzottak, főleg ha új ízekről van szó. A Josper pedig pont ezt jelenti számunkra!

A jó étkek mellé természetesen nagyon jól megy egy finom bor, amelyet megpróbálunk a világ minden tájáról a vendégek asztalára tenni. Ezért lettünk mi Grill and Wine Bisztró.

Varga Pál Petri Júlia és Wisky Petri Ágnes

Josper

Legyen közös élmény a grillezés szevedélye!

A JOSPER egy faszéntüzelésű grill és sütő kombinációja, amely különleges módszerrel varázsolja az egyszerű ételeket ellenállhatatlanná. Képzelj el a tányérodon egy ropogós külsejű, belül omlósra sült, szaftos húst, amelyet ínycsiklandó illatával egyszerűen lehetetlen visszautasítani – legyen szó bélszínről, marhahúsról, bárányhúsról, libáról, kacsáról, oldalasról, vagy akár zöldségről, gyümölcsről. Ha még nem ettél jó steaket, annak is megvan az oka: az eddigiek biztosan nem Josperben készültek.

Séfünk ajánlata

SpecialitásokThe TeamAz összhang mesterei

Elkötelezettség, csapatmunka és szenvedély, talán a három legfontosabb tulajdonság, ami ahhoz kellett, hogy az étterem bezárását a járványügyi helyzet miatt szó szerint túléljük és persze az sem volt mindegy, hogyan tesszük mindezt. A maximumot akartuk kihozni a helyzetből és magunkból, ezért mindennél fontosabbnak bizonyult a csapatmunka és az összhang, hogy séfjeink legjobb fogásai kerülhessenek be a menübe. 

Kitűztünk egy célt és csak az lebegett a szemünk előtt: az újranyitásra a legjobb étlapot akartuk összeállítani a vendégeink számára. Pontosabban a legszínesebbet, legízletesebbet és legösszetettebb étlapot  akartuk megálmodni.  

Az álmunk valóra vált ugyanis az olasz-, ázsiai-, francia- és a balkánkonyha homogén ötvözete lett legújabb étlapunk, amiben fontos szerep jutott a molekuláris gasztronómiának is. 

 
The Team

PETRY BISTRO - GRILL&WINE

Rendezvények

Szervezz olyan céges összejövetelt, amilyen még sosem volt – a Petry Bisztróban!

Szeretnéd az idei évzáró vacsorát, vagy más céges rendezvényeket egy kicsit másképp megszervezni? Válaszd a Petry Bisztrót helyszínként! Éttermünkben a hagyományos ebéden vagy vacsorán és a formális beszélgetésen túl számos lehetőségetek nyílik!

Rendelj olyan vacsorát, amitől mindenkinek eláll a szava – a Romániában alig ismert Josper fatüzelésű kemencében sült fogások olyan élményt nyújtanak, ami még hetekig téma lesz az irodában.

Hányan fértek el? Az étterem befogadóképessége: 46 fő

Események

Burger Night

2020. augusztus 18., 19:00-22:00

A burger szerelmesei örömére újabb eseménnyel rukkolunk elő a Petry Bistro - Grill&Wine -ban! Burger estre hívunk augusztus 18-án, ahol több ízű hamburgert is kóstolhatsz! A burgerek mellé az elmaradhatatlan kézműves sör, a fokozott hangulathoz pedig kellemes zene dukál. Ne felejts el időben asztalt foglalni!
Menü:
1. VEGA BURGER: Házi zsemle pisztáciával, quinoa, bulgur, sárgarépa, lila hagyma, curry, Josperben sült vargánya gomba, erjesztett tejföl szósz zöld fűszerekkel + Noah Pale Ale sör
2. TENGERI BURGER: Házi zsemle bazsalikom pesztóval, garnélarák tempura masszában konyak szósszal, fekete szarvasgomba, sárgadinnye carpaccio-val + Tiltott Csiki Sör
3. PREMIUM WAGYU BURGER: Házi zsemle szezámmaggal, Wagyu hátszín, sültpaprika, hagyma lekvár, érlelt cheddar, remulád szósz, stix burgonya + Paulaner Hefe Weisbier
4. KACSABURGER MARINÁLT LIBAMÁJJAL: Házi zsemle mazsolával, kacsamell, libamáj, ropogós hagyma, édes-savanyú szósz, burgonya chips + Ginger Beer

Noah Beer Tasting 2.0

2020. július 23., 19:00-22:00

A Petry Bistro - Grill&Wine téged is vár a #Noah márkájú kézműves sört bemutató kóstolójára, amely mellé elmaradhatatlanul ott sorakoznak majd az ínyencebbnél ínyencebb falatok. Két típusú csapolt sört lehet majd kóstolni, közben élőzene fokozza a nyári esti hangulatot. Gyere és ismerj meg egy igazán különleges ízű, helyi kézműves sört és kóstolj hozzá kiválóan passzoló, gondosan összeválogatott meglepetés falatkákat! Várunk!
1. Házi nachos paradicsomszalszával és cheddar, chilli sajtszósszal
2. Marhabélszínes, zöldséges tacos
3. Tavaszi tekercs „másképp”
4. Mini Black Angus marhaburger
5. Mustáros-kolbászos cheesecake
Részvételi díj: 120 lej/fő. A helyek száma korlátozott, asztalfoglalás az alábbi telefonszámon lehetséges: 0725 510 511.

Noah Beer Tasting

2020. július 21., 19:00-22:00

A Petry Bistro - Grill&Wine téged is vár a #Noah márkájú kézműves sört bemutató kóstolójára, amely mellé elmaradhatatlanul ott sorakoznak majd az ínyencebbnél ínyencebb falatok. Két típusú csapolt sört lehet majd kóstolni, közben pedig a #Vizi-től megszokott kellemes élőzene fokozza a nyári esti hangulatot. Gyere és ismerj meg egy igazán különleges ízű, helyi kézműves sört és kóstolj hozzá kiválóan passzoló, gondosan összeválogatott meglepetés falatkákat! Várunk!
1. Házi nachos paradicsomszalszával és cheddar, chilli sajtszósszal
2. Marhabélszínes, zöldséges tacos
3. Tavaszi tekercs „másképp”
4. Mini Black Angus marhaburger
5. Mustáros-kolbászos cheesecake
Részvételi díj: 120 lej/fő. A helyek száma korlátozott, asztalfoglalás az alábbi telefonszámon lehetséges: 0725 510 511.

Healthy Dinner at Petry Bistro Grill & Wine

2020. július 07., 19:00-22:00

Július 7-én Monica Sânpălean, Nutriționist-Dietetician-al és Bende Lajossal a Boósifarm-tól egy speciális összejövetelre hívunk benneteket a Petry Bistro - Grill&Wineba. Az esemény alkalmával arról fogunk beszélgetni, hogy miképpen válasszuk ki az ételeket az étteremben, ha egészséges vonalon szeretnénk maradni. A beszélgetést Csapo Sandor séfünk különleges fogásai kísérik majd, melyeket a séf kizárólagosan erre az alkalomra készít el. Ne felejts el asztalt foglalni, találkozunk a #PetryBistro-ban!
 

Degustare de vin și meniu special - Crama SERVE

2018. március 6., 19:00–22:00

Március 6-án 19:00 órától egy igazán hangulatos borvacsorának lehet részese: ínyenc ételek és hazai, remek borok várják a Petry Bistro - Grill&Wineban az érdeklődőket! Ismerd meg a SERVE pincészetet, kóstold meg a térség domináló tételeit, tanulj a vidék sokszínűségéről!

BBQ RIBS DAY - All you can eat - Sunday Special Offer

2018. március 4.–április 15

A #barbecue oldalas egy ikonikus étel! A #JOSPERBEN készült fogás éppen megfelelően zsíros és ízletes ahhoz, hogy a húsnak és a fűszereknek az ízei kellemesen, tökéletes arányban érvényesüljenek. Egyszerűen ellenálhatatlan a Petry Bistro egyedi BBQ szósszal megkenve!

Fă-i o surpriză dulce de 8 martie!

2018. március 8., 12:00–23:00

A március 8-i ünnep ideális választás arra, hogy megköszönjük a hölgyeknek, hogy megédesítik az életünket! Élő zene és különleges desszertek a Petry Bistróban: az ízélmény ünnepivé varázsol minden pillanatot!

A helyek száma korlátozott, ezért az asztalfoglalás az alábbi telefonszámon lehetséges: 0725 510 511.

GIRLS Night OUT - Petry Bistro - Cocktails, food&wondering!

2018. március 14., 19:00–22:00

GIRLS NIGHT OUT | MÁRCIUS 14

A helyek száma korlátozott, ezért az asztalfoglalás az alábbi telefonszámon lehetséges: 0725 510 511.

LIVE Music Night -Tiffy&Tamás

2018. március 15., 19:00–22:00

Tiffy & Tamás dalai március 15-én 19:00 órától a Petry Bistróban. A helyek száma korlátozott, ezért az asztalfoglalás az alábbi telefonszámon lehetséges: 0725 510 511.

Marosvásárhely

Flekkenváros

1493-ban Marosvásárhelyen a kisiparosok céhekben tömörülnek, amely biztosítja számukra a működést, fejlődést és fennmaradást. Vásárhely egyik legrégebbi céhe a mészárosoké volt, melynek Losonczi László alvajda 1493-ban adott szabadalmi levelet.

A mészárosok céhe közismerten a legmódosabb és legjobban szervezett céh volt. 1680-tól jegyzőkönyvekben örökítették meg az eseményeket és pontokba szedték a működési szabályokat. Fontos szerepet vállaltak a település gazdasági és társadalmi életében, és ha kellett vérüket is áldozták, hisz erős védőbástyát tartottak fenn a város vádelmi rendszerében. Ki kell hangsúlyoznom, hogy családunk története szorosan kapcsolódik a vásárhelyi mészárosok céhe történetével, mivel a Petryek majd mindegyike céhtag is volt. A mészáros céh tagjai akkor is az ínyencek közé tartoztak, hiszen jól tudták, hogy melyik húsból készülnek a legfinomabb falatok. Nagy lakmározásokat szerveztek, ahol a legnépszerűbb eledel a rostélyon, faszén fölött sütött, borral öntözött karaj, az igazi flekken volt. Ezzel a főfogással vendégelték meg a városba látogató nevezetességeket, így hamar híre ment a “flekkenfalvi” különlegességnek.

Az utóbbi időben igen sok írónak, újságírónak és más illetékesnek és illetéktelennek csiklandozta meg ínyét a flekken. Az egyik elnevezte városunkat flekkenvárosnak, a másik tiltakozott ez ellen. Volt olyan is, aki azt állította, hogy tg-muresi ember létére még nem evett flekkent és nem látja, hogy olyan nagy kultusza volna városunkban a flekkennek.

A hirtelen sült és valójában meg sem sütött flekken valószínű, hogy alkalmilag szerzett húsból készült az első időkben. Lehetséges azonban, hogy a torokra összegyűlt ardeali vendéglátók készítették a nagy vendéglétszámra számító alkalmak idejében. Tudjuk, hogy a flekken hamar kész, szenen sütik, s pár percnyi sülés után félig véresen, zsírtól csepegőn tálalják a vendég elé.

Ma már flekkennek felhasználják a sertés és a marha húsát is, a valódi flekkent azonban berbécshúsból készítik... A flekken azonban nem csak magát a flekkenhúst jelenti. Demokratikus étel lévén, demokratikus környezetben fogyasztva van csak íze, s csak úgy van értelme. A kiskocsmák jóízű étele a flekken, erős ardeali bort kell inni rá. A flekkent, mint ételt akárhol meg lehet enni, de mégis a kiskocsmák, erdei kirándulások étele.

Ökrös Árpád - Egy emberöltő (1937)

Blog

Rólunk szól