Târgu Mureș, Aleea Scăricica 1
(0725)-510-511
Pește cu vin alb Sauvignon Blanc TINPOT HUT, Noua Zeelanda

Ghid de asociere a vinului cu peștele

Peștele este o alegere foarte sănătoasă, iar dacă îl asociezi cu vinul potrivit vei descoperi noi arome deosebite .

Peștele se asociază cu vinuri albe seci ca Chardonnay, Reisling, Feteasca Regală, Sauvignon Blanc.

Pentru astăzi am ales Sauvignon Blanc – 2016, produs în Noua Zeelandă. Din zona viticolă Marlborough, o regiune importantă cu climă caldă, blândă și însorită care este perfect adecvată producției de vinuri albe, bogate în arome intense și complexe, de proprietara, vinificatoarea Fiona Turner, la Tinpot Hut din anul 2005.

Sauvignon Blanc – 2016 – Noua Zeelandă are o persistență și o intensitate aromată deosebită, cu un caracter mineral deosebit de atrăgător.

Este un vin tipic de Sauvignon Blanc complex și elegant, cu nuanțe clare de iarbă cosită și arome de fructe exotice, este un vin fin, energic.

Aromele sunt pe bază de plante, ierburi și fructe combinate cu grapefruit, lămâie și fructe tropicale.

Sauvignon Blanc împreună cu păstrăvul dezvoltă o aciditate revigorantă, lungime și echilibru deosebit.

Orice preparat gustos, în cazul de față păstrăvul poate deveni o experiență culinară desăvârșită când este asociat cu vinul potrivit. Iar această potrivire vin + păstrăv la Petry Bistro Grill & Wine în cuptorul Josper ne ajută să avem parte de o masă delicioasă.

Păstrăv întreg făcut la Josper 

Păstrăvul este o specie de pește care trăiește în special în apele de munte, dar poate fi găsit în zonele mai joase, submontane și de deal, cu condiția ca apele să fie puternic oxigenate.

Marele avantaj al gătitului la cuptorul Josper este că peștele este gătit uniform, aroma de cărbune intră peste tot în carnea păstrăvului oferindu-I un gust desăvârșit.

Gustă și tu păstrăvul pregătit în Josper, acompaniat de un Sauvignon Blanc (2016) special, produs în Noua Zeelandă! Te așteptăm la Petry Bistro Grill&Wine.