Târgu Mureș, Aleea Scăricica 1
(0725)-510-511
Noul meniu primăvară-vară la Petry Bistro - interviu cu bucătarul-șef Róbert Szilágyi

Noul meniu de primăvară-vară de la Petry ne încântă deja simțurile. Meniul Petry Bistro Grill&Wine este înnoit de două ori pe an! Nici anul acesta nu reprezintă o excepție.

Vor fi prezente, desigur cele mai favorite gustări de sezon ale clienților. Costițele de porc BBQ nu vor înceta să vă încânte, frigăruile asortate servite special de bucătar vor rămâne și în acest sezon în meniu, iar prăjitura Pavlova va fi reinventată într-o versiune ușoară și delicioasă de vară.

Gurmanzii se pot bucura de un meniu special doar pentru ei! Momițe de vițel, supă cremă de piersici fină și apetisantă, obraz de porc frăgezit în sos vid, dar și alte mâncăruri excepționale ce îți vor încânta simțurile.

Noul meniu a fost creat de bucătarul-șef Róbert Szilágyi printr-un proces minuțios de planificare pentru ca fiecare detaliu să fie perfect. El a inițiaț bucătarii în arta pregătirii acestor minunate preparate culinare.

Chef Szilágyi Róbert a răspuns provocării fiind de acord să ne răspundă la întrebările noastre curioase cu privire la meniul Petry Bistro.

Cum a fost creat acest meniu? Care este conceptul principal din spatele acestuia?

Filosofia Petry Bistro constă în sprijinirea producătorilor locali. Noi ne aprovizionăm cu ingrediente de la producătorii din Transilvania și folosim produse proaspete, de calitate. Meniul de sezon este conceput în așa mod încât să includă legumele și fructele specifice acestuia, de aceea lucrăm mereu cu ingrediente proaspete.

Care dintre preparatele noului meniu este preferatul tău?

Ador steak-urile, îmi sunt extrem de dragi! Sunt foarte delicioase, iar alături de un vin bun reprezintă un adevărat deliciu. Nu ezitați să încercați noul Black Angus Tomahawk Steak, care este unul dintre favoriții mei. 

Pe ce se bazează noul meniu?

Deviza meniului este varietatea. Oferim produse de sezon în preparate diverse pe placul tuturor gurmanzilor. Avem și preparate din carne pentru cei care adoră un steak apetisant, dar oferim și multe preparate vegetariene astfel încât fiecare client să găsească gustări delicioase pe placul lui. Așadar fie că adori carnea sau legumele, trebuie să încerci preparatele din noul meniu. Sunt cu adevărat fantastice.

Care este secretul unui meniu de top?

Secretul unui meniu reușit și care să atingă inima clienților este calitatea produselor folosite în procesul de realizare a preparatelor, tehnica de gătit folosită, dar și realizarea acestora cu multă dragoste și atenție la detalii. Un meniu de top conține ingrediente proaspete, de sezon și o nouă abordare a preparatelor, un răsfăț pentru papilele gustative.

Ce preparate ne recomanzi?

Preparatele din meniul de primăvară-vară sunt ușore în ton cu sezonul și sunt o delicatesă. Pentru cei care doresc să se înfrupte cu verdețuri și crudități de sezon le recomand salata mediteraneeană cu paste sau homemade nuggets-urile acompaniate de salată kale. Iubitorii de carne trebuie să încerce mușchiul de vită local maturat sau steak-ul Tomahawk . Combinate cu vinuri delicioase, preparatele sunt un răsfăț pe măsura așteptărilor. Pentru o explozie de arome dulci, trebuie să vă delectați cu fructele de sezon scoase direct din Josper, aromatizate cu anason stelat și scorțișoară, sau cu mousse-ul din ciocolată albă servită cu cremă de mango.

Vino și tu la Petry Bistro Grill&Wine și nu ezita să te înfrupți din noul meniu. Cu siguranță acesta te va încânta și va fi peste măsura așteptărilor tale!