Târgu Mureș, Aleea Scăricica 1
(0725)-510-511
Momițele de vițel, o specialitate inedită la Petry Bistro Grill&Wine

Cunoscută, mai ales din perioada interbelică, mâncarea de momițe de vițel este privită mai mult ca un taboo în zilele noastre. În realitate, adevărul este că, momițele, gătite corect, dezvăluie o experiență culinară deosebită ce nu se poate rata. Textura sublimă, finețea și dulceața suavă caracteristice momițelor fac din acest preparat o călătorie pe tărâmul celor mai ascuțite simțuri.

Asimilarea cu fuduliile, consumate cu regularitate încă din cele mai vechi timpuri, mai ales pentru eticheta pe care o poartă face, de multe ori, ca momițele, glande poziționate în zona pieptului sau a gâtului la unele animale mai tinere, să ne împiedice să le consumăm mai des și să le descoperim gustul unic, desăvârșit. Căci... ca orice experiență culinară ce implică rețete cu organe, experiența momițelor îi va bucura nespus pe acei gurmanzi lipsiți de inhibiții.

Unde le găsim? Din cauza lipsei de informație în ceea ce privește originea acestora, momițele se găsesc mai greu în comerț. Însă, unele măcelării le au în ofertă uneori.

Direct din măcelăria Petry, momițele de vițel sunt pregătite pas cu pas pentru a încununa celebrarea unei lungi istorii gastronomice. Ceea ce ne dorim noi este ca acest deliciu să își redobândească tributul de odinioară. Vă invităm să reînviem gustul momițelor din perioada interbelică.

Momițele de vițel se pot găti trase la tigaie în puțin unt sau într-o combinație mimimalistă de arome și mirodenii, gătite la abur, pane sau chiar la grătar. Noi le-am încercat pe toate, iar concluzia am adus-o în fața ta : Momițe de vițel frăgezite în unt aromatizat de brunoise de roșii proaspete și dressing de ardei copți – este noua specialitate Petry Bistro de care vă puteți bucura oricând.

Iar cum în orice discuție despre momițe este inevitabil să nu pomenim și despre un vin la fel de unic și de special...

Născut dintr-o combinație neobișnuită, între patru soiuri albe și un soi roșu, vinul Solo Quinta are un gust echilibrat și postgust de durată, făcându-l partener demn pentru preparate pe bază de porc, vită sau curcan.

Mâncarea de momițe de vițel este una de sărbătoare, ce impune un vin unic, dintr-un soi de prestigiu, cu postgust lung, aromatic, cu note de fagure de miere și senzații minerale. Petry Bistro – Grill&Wine te invită într-o călătorie fascinantă a simțurilor și a gusturilor rafinate. Pentru că un preparat special, cu origini interbelice necesită un vin de gastronomie, servit la 10-12 grade.

Momițele gătite după rețeta bucătarilor Petry, alături de un soi unic de Solo Quinta, devin o alegere perfectă atunci când sunteți în căutarea unei combinații ideale. Dacă v-am stârnit interesul și sunteți interesați de unicitatea acestui produs, vă invităm cu drag la Petry Bistro Grill&Wine pentru o aventură caracterizată de texturi și arome cel puțin speciale, unde gustul momițelor vă va determina să reveniți zilnic.

Rezervă-ți o masă acum: 0725 510 511