Târgu Mureș, Aleea Scăricica 1
(0725)-510-511
„Îmi place să creez mâncăruri noi, în special deserturi!”

Interviu cu Csapó Sándor, bucătar la Petry Bistro Grill&Wine

Csapó Sándor, având o experiență de 7 ani în domeniu, lucrează din martie în echipa Petry Bistro Grill&Wine. De mic copil s-a îndrăgostit de această meserie, i-a plăcut tot timpul să guste mâncărurile făcute de către mama lui, și mai adăuga ingrediente să modifice un pic mâncarea făcută de ea. Tot timpul inventa rețete și căuta să facă ceva diferit față de rețeta obișnuită.

Îți plăcea să gătești încă de pe vremea când erai copil....

Da, așa este. Când mama gătea, de exemplu papricaș de pui, eu tot timpul veneam cu idei noi și adăugam ingrediente mai neobișnuite, precum oregano sau altceva. Rezultatul a fost o mâncare cu un alt gust. Încă din copilărie îmi plăcea foarte mult să fac deserturi, prăjituri și de foarte multe ori mic dejun pentru toată familia. Suntem doi frați, iar la fratele meu nu-i place de loc să gătească, și când eram numai noi doi acasă, tot timpul eu eram cel care făcea de mâncare.

Cum ai ajuns bucătar? Ce făceai la început?

După liceu m-am angajat la o firmă ca și responsabil de gestiune și nu mă simțeam de loc în largul meu, simțeam că acel job nu e pentru mine, nu-mi plăcea de loc ce făceam. Visul meu întotdeauna a fost să devin bucătar și să gătesc, așa că mi-am dat demisia și m-am înscris la un curs de bucătar. După ce am terminat cursurile, am început să lucrez. Îmi place foarte mult să creez rețete noi și să vin cu idei pentru a îmbunătății preparatele existente.

Cum ți se pare să lucrezi la Petry Bistro?

Îmi place aici, pentru că meniul se schimbă de două ori pe an și de fiecare dată avem posibilitatea să creăm ceva nou. Tot timpul folosim fructe și legume sezoniere, care provin de la producători sau fermieri locali.

Pe meniul Petry Bistro Grill&Wine a apărut un desert nou. Ai avut de a face cu această schimbare? 

Da, a fost cumva ideea mea. Mulți clienți ne-au spus că sunt prea puține deserturi în meniu. Așa că eu am pregătit un cheesecake cu cremă de lămâie și am rugat-o pe Júlia să-l guste. I-a plăcut foarte mult și așa noul desert a ajuns în meniu. Cheesecake-ul cu cremă de lămâie este un desert răcoritor și foarte delicios. Recomand tuturor clienților să-l încerce.

Care este mâncarea ta preferată din meniu?

Dacă trebuie să aleg un preparat pe care să-l mănânc, atunci preferații mei sunt pieptul de rață și carnea de vită medium-rare. Părerea mea este că steak-ul perfect este întotdeauna medium-rare. Dacă trebuie să aleg mâncăruri din meniu pe care să le pregătesc, atunci preferatul rămâne desertul. Îmi place să le pregătesc, să le aranjez frumos și să decorez farfuria.

Care este cea mai mare provocare pentru tine?

Cea mai mare provocare pentru mine este să estimez corect timpul de gătire la fiecare preparat, în funcție de preferințele clientului. Mâncarea pregătită în cuptorul Josper trebuie să fie gata împreună cu garniturile pregătite în bucătărie

Vă așteptăm cu drag la o masă delicioasă la Petry Bistro Grill&Wine. Pentru rezervări sunați la 0725 510 511!