Târgu Mureș, Aleea Scăricica 1
(0725)-510-511
Meniu nou la restaurantul Petry Bistro Grill & Wine! Vino și gustă noutățile noastre!
#nou la restaurantul

Am plăcerea să vă anunț, că am schimbat meniul și începând de acum vă așteptăm cu noile specialități! Salată mixtă cu creveți, căpșuni și grapefruit proaspăt, supa cremă de leurdă cu chips de bacon și mascarpone, frigărui asortate servit special de bucătar, miel tânăr la cuptor Josper de ierburi de Provence - pentru a enumera doar câteva feluri de mâncare din noul meniu al unuia dintre cele mai bune restaurante din Târgu-Mureș. 
Realizarea acestui nou meniu a necesitat un efort deosebit. Împreună cu bucătarul șef Szilágyi Róbert am muncit din greu pentru a elabora noi specialități bazate pe ingrediente locale, sezoniere. 
Într-o seară, după ora închiderii, stăteam cu Zsolt la o masă așteptând ca Chef Róbert să apară în ușa bucătăriei cu o nouă specialitate. După un scurt timp, bucătarul șef a apărut cu primul fel.

 –  Voilà! Salată mixtă cu creveți, căpșuni și grapefruit proaspăt: arome proaspete de primăvară, gustați-le! –  spuse  zâmbind. Am luat o bucățică din salată și am oftat de plăcere, închizând ochii în același timp. – E raiul pe pământ! 
–  Ai dreptate. –  a confirmat Zsolt. –  Se asortează perfect aromele. Cred că și oaspeților noștri le va plăcea.
Până ce am terminat de savurat salata, Chef Róbert pregătea următorul fel. Nu peste mult timp era deja în fața noastră o mâncare cu specifică de primăvară, aburind îmbietor: supa cremă de leurdă cu chips de bacon și mascarpone. 
–  Știai că leurda aparține familiei crinilor sau, mai exact, este o rudă sălbatică a cepei? –  întrebă Zsolt în timp ce  savuram supa.
–  Da? Foarte interesant. –  am răspuns eu. –  Chipsurile de bacon ușor afumate și sărate dau o aromă delicioasă supei! Nu crezi?
–  Perfect de acord.
–  Se pare că bucătarul șef a ales ingredientele cu mare grijă. –  m-am uitat zâmbind la Róbert. 
–  Am încercat mai multe variante, dar cred că această rețetă va fi cea finală –  spunea zâmbind și el. –  În câteva clipe vă aduc și felul principal, –  a zis grăbindu-se la cuptorul Josper.

Următoarele două feluri au fost consumate în liniște totală, savurând gustul bogat, aromat al mâncării. Eu aveam frigărui asortate, iar Zsolt a primit unul dintre preferatele sale: miel tânăr la cuptor Josper de ierburi de Provence. Carnea suculentă aproape că se topea în gura noastră. Această experiență pur și simplu nu se poate exprima în vorbe: trebuie să veniți și să gustați! 
–  Pot să aduc desertul? –  a strigat Róbert din ușa bucătăriei. Ne-am uitat unul la altul și am oftat. – Felul principal a fost foarte sățios, dar pentru desert întotdeauna facem loc – i-am răspuns lui Robert, care deja venea către noi cu înghețată artizanală făcută chiar de către el. Aroma excelentă a înghețatei parfait ne-a răcorit puțin.
Desigur, noul meniu conține mult mai multe feluri, dar noi în seara aceea nu mai puteam gusta nimic altceva. Vă propunem să veniți la Petry Bistro ca să gustați aceste feluri cât și celelalte specialități. 
Îmi face plăcere să aud că restaurantul și mâncarea servită aici le place și altora. Am selectat câteva recenzii ale oaspeților noștri, pe care le citesc cu mare plăcere. Datorită acestor fraze am energie ca să lucrez în continuare pentru ca din ce în ce mai mulți să aleagă Petry Bistro:
„Dacă doriți mâncare bună, vin bun și dulciuri fantastice, Petry Bistro este locul potrivit. Ne-am simțit foarte bine cu familia, prietenii și copiii. Ne vom întoarce în curând.”
"Interior frumos iar meniul este special! Personalul este foarte amabil și săritor. În categoria deserturi, Pavlova este delicios! Sper că-și vor păstra standardele înalte ale localului. "
"Interiorul restaurantului are un design special, personalul este prietenos și aici am mâncat cel mai gustos steak din viața mea. Felicitări!”

Vă mulțumim tuturor pentru feedback și pentru că ne-ați împărtășit din experiența voastră. Dragi oaspeți vechi și noi! Veniți și gustați din noile specialități.

Varga-Pál-Petri Júlia