Târgu Mureș, Aleea Scăricica 1
(0725)-510-511
Istoria cocktailurilor

Cocktail-urile erau la început băuturi în amestec, servite mai puțin în baruri, și mai ales la evenimente sportive sau picnicuri. Prohibiția alcoolului din anii '20 a dus la epoca de glorie a cocktail-urilor. Atunci publicul din SUA s-a orientat către consumul de băuturi slab alcoolizate. Alcoolul era foarte greu de găsit și era de o calitate foarte proastă. Barmanii de atunci au găsit rețeta succesului prin intermediul amestecului băuturilor cu alte ingrediente, precum fructele, legumele, gheață, sucurile, etc. Iată o scurtă analiză a locului în care unele dintre băuturile tale preferate au ajuns pentru prima oară în pahar.

1. Hugo

Născut în 2005 în nordul Italiei, nu a durat mult până acest cocktail Hugo a ajuns să fie apreciat în întreaga lume. Rețeta originală îi aparține barmanului Roland Gruber care în anul 2005 a vrut să creeze o alternativă la Aperol Spritz.  Deși nu există vreo referință conform căreia această rețetă ar trebui să fie consumată exclusiv de către bărbați sau femei, această băutură rămâne la origine una dulce. Numele de Hugo a fost ales la întâmplare, iar din vara lui 2010, cocktailul a început să fie răspândit mai peste tot prin Germania.

2. Aperol Spritz

La scurtă vreme de la apariția sa pe piață, Aperolul a început să fie consumat și amestecat cu apă. A devenit imediat varianta preferată de șpriț în regiunea Veneto, mai ales în Veneţia. Fiecare oraș sau regiune din Italia avea varianta locală de șpriț, în funcție de vinul sau de lichiorul popular în regiunea respectivă. Pentru nordul Italiei, acesta s-a nimerit să fie Aperol, iar faima cocktailului preparat cu Aperol a crescut odată cu creșterea numărului de turiști sosiți anual în Veneţia.

3. Mojito

Una dintre băuturile alese de Ernest Hemingway, rădăcinile cocktailului Mojito sunt destul de umile. Băutura răcoritoare s-a născut din necesitatea de a masca gustul romului Rotgut. Povestea spune că fermierii cubanezi ar adăuga lime, suc de trestie de zahăr și o grămadă de mentă pentru băuturile ieftine pentru a crea ceea ce este acum cunoscut sub numele de Mojito. Cocktailul cubanez a câștigat faima în Statele Unite în timpul interzicerii, când americanii urmau să călătorească în Cuba pentru vacanță și să se deda la tot alcoolul care le putea pica in mâini. Rețeta a fost îmbunătățită în S.U.A. cu adăugarea de apă minerala și o mulțime de gheață.

4. Dry Martini

Potrivit legendei, un miner a cerut o băutură specială de sărbătorire după o zi reușită de săpat pentru aur în Martinez, California. Barmanul a amestecat rapid o combinație impecabilă de vermut dulce, Vechiul Tom Gin, un lichior amar și maraschino, dând naștere la Martini.

5. Whiskey Sour

Într-o zi, Elliot, barman pe o croazieră,  a luat un agitator de cocktail și, în dorința de a experimenta noi arome, a amestecat Whisky cu suc de lămâie. Rezultatul obținut din amestec nu l-a dezamăgit deloc și a ajuns să-și boteze cocktail-ul ca "Bitter". Mai târziu, pentru a îmbunătăți și a atenua gustul amar al combinației, a decis să adauge zahăr la amestec, obținând în final ceea ce știm astăzi ca cocktail Whisky Sour.

6.  Long Island Ice Tea

Legenda spune că un val puternic a fost creat în 1976 de către un barman numit Robert "Rosebud" Butts la Oak Beach Inn din Hampton Bays, New York. Rosebud a avut ideea de a combina tequila, vodca, romul, triple sec si gin cu un sirop simplu, suc de lămâie si cola. Rezultatul final a fost o băutură puternică care semăna cu ceaiul rece.

 

La Petry Bistro Grill&Wine le poți încerca pe toate! Vizitează-ne și savurează întreaga noastră ofertă de cocktailuri colorate și delicioase! Rezervare masă: 0725 510 511