Târgu Mureș, Aleea Scăricica 1
(0725)-510-511
Interviu cu Muska Csaba, sous-chef la Petry Bistro Grill&Wine

Astăzi o să vă facem cunoștință cu bucătarul sous-chef Muska Csaba de la Petry Bistro Grill & Wine care o să ne prezinte drumul său către această carieră și pasiune, preparatele lui favorite și câteva ingrediente secrete pentru gătirea unui mousse delicios.

Pentru început poți să ne spui câteva cuvinte despre tine…

Mă numesc, Muska Csaba, sunt sous-chef la Petry Bistro Grill & Wine.

De când ai început să lucrezi și să faci parte din echipa Petry Bistro…

Am început să lucrez în cadrul Petry Bistro, de aproximativ o jumătate de an. Mi-am început activitatea din luna iunie a acestui an.

Ce părere ai despre noul loc de muncă din cadrul acestui bistro cu mâncăruri tradiționale din Transilvania…

Este exact ceea ce mi-am dorit mereu. Sunt foarte încântat și bucuros să fac parte din această echipă minunată. În același timp, în acest nou loc de muncă, am avut plăcerea să învăț pentru prima dată cum să lucrez cu un cuptor Josper.

Cum ai ajuns ajutor de bucătar? Cum ai ajuns să urmezi o carieră în acest domeniu…

Mi-am început cariera de bucătar acum 4 ani, în al doilea an de facultate. Eram la facultatea de geografie, însă îmi doream cu totul altceva, ceva diferit, ceva ce avea să îmi insufle o pasiune de nedescris în interiorul meu. M-am înscris în programul Work&Travel, am fost în State și acolo am lucrat pentru prima dată ca spălător de vase, iar după aceea am avansat și am reușit să lucrez ca sous-chef într-o bucătărie. Când m-am întors acasă, am știut că aceasta este chemarea mea, și așa am început să urmez cariera de bucătar.

Gătitul este o pasiune din copilărie?

Niciodată nu m-am gândit că am să urmez această carieră, deoarece atunci când eram mic nu eram atras deloc înspre această activitate. Când mama mi-a dat sugestia să devin bucătar, eram foarte sceptic și i-am spus că acest tip de activitate nu mă reprezintă. Fugeam de gătit, însă acum a devenit pasiunea mea numărul unu.

Care este mâncarea ta preferată din meniul Petry Bistro…

Ador pieptul de rață, gătit medium-rare așa ca la carte, iar sosul de portocale ce însoțește acest preparat îi oferă un gust divin și îi îmbogățește savoarea.

Care este preparatul tău preferat atunci când gătești în timpul tău liber…

Nu am un preparat favorit, îmi place să experimentez și să încerc mereu lucruri noi. Iubesc preparatele care sunt o provocare pentru mine, care necesită mai multă concentrare, îndemânare și atenție sporită la detalii. Dar dacă ar trebui, însă să aleg un preparat favorit, ar fi mousse-ul de ciocolată. Pregătirea acestuia necesită multă răbdare și îndemânare pentru a fi perfect.

Care este cea mai mare provocare pentru tine pe plan profesional…                       

Îmi doresc ca mâncărurile preparate de mine să fie mereu la standarde înalte și să își păstreze calitatea ori de câte ori le prepar.