Târgu Mureș, Aleea Scăricica 1
(0725)-510-511
Gustă vinurile artizanale ale cramei Petry Estate Winery!

Încântă-ți simțurile cu preparate culinare desăvârșite alături de vinuri aromate din soiuri de prestigiu. Petry Bistro – Grill&Wine te invită la o călătorie fascinantă a simțurilor și a gusturilor rafinate.

Descoperă alături de noi cele mai rafinate vinuri ale Cramei Petry Estate Winery realizate din soiuri de struguri din viticulturile de pe Valea Târnavei.

Soiul Fetească regală este un soi autentic românesc, acest soi a fost premiat la Value&Quality Award în Ungaria.

Fetească Regală este un soi autohton, un vin cu corp auriu, cu o mireasmă fructată, aromă de citrice, ce-ți trezește pofta pentru o friptură suculentă de porc, alături de grătare din carne de oaie sau alături de mâncăruri vegetariene, salate și brânzeturi. În combinație cu aceste delicatese vei simți cu adevărat aroma puternică a acestui vin.

Vinul Fetească Regală este pregătit cu ajutorul unei tehnologii tradiționale, locale în inima Ardealului, în Valea Târnavei.

La producerea vinului alb se folosesc struguri de vin ”fetească regală” din Valea Târnavei pentru ca acesta să poată primi gustul ideal și o aroma parfumată, fructoasă. Prin folosirea strugurilor cumpărați de la producătorii locali, se ajută și se sprijină economia locală.

Misiunea cramei este să promoveze vinul Fetească Regală pentru ca acesta să își recâștige vechea reputație, iar vinificația și viticultura acestui tip de vin să devină din nou una faimoasă.

Chardonnay este un vin cu o aromă distinsă, elegantă. Vinul Chardonnay este un vin alb care are un conținut mai ridicat de alcool. Vinul este sec, este un vin de prestigiu parfumat cu o notă florală. Alături de acest vin combină aromele cu carne pregătită la grătar din pui sau pește, carne de porc, legume și fructe de mare. O combinație ideală pentru un vin parfumat.

Riesling este un vin cu o aromă intensă, parfumată, de piersică. Vinul este echilibrat cu o aciditate crescută ce oferă o explozie de gusturi fine. Nota subtilă a vinului de petrol, este un aspect ce apare și la vinurile vechi. Este o caracteristică distinctă, nu un defect.

Soiul de vin Riesling cu parfum de piersică se asortează cu aromele aperitivelor pregătite la grătar, în stil specific asiatic. O explozie de gusturi alături de preparate din fructe de mare sau pește gras. Vinul face o pereche potrivită și cu diferite tipuri de brânzeturi care au o aromă mai intensă.

Petry Bistro organizează în data de 9 octombrie, de la ora 19:00 o degustare de vinuri la care sunt invitați toți care doresc să guste din vinurile selecte de prestigiu ale Cramei Petry Estate Winery. 

Meniu:
1. Petry Riesling - Pregustare cu cremă de brânză și prosciutto
2. Petry Chardonnay - Salată mixtă cu brânză de capră
3. Fetească Regală - Deliciul măcelarului cu pireu de țelină
4. Rose - Somon cu sos de citrice și sparanghel
5. Petry Cuve - Piept de rață cu sos de portocale și legume la gril
6. Hermeziu Busuioc de Bohotin – Cheesecake cu fructe roșii

Sommelier: D-na. Ana Maria Zăgrean
Locurile sunt limitate, pentru a rezerva o masă vă rugăm să sunați la 0725 510 511.

 Vă invităm cu drag să vă delectați cu cele mai rafinate și autentice vinuri, alături de preparate și mâncăruri delicioase realizate de bucătarii iscusiți ai restaurantului Petry Bistro.

Vă așteptăm cu drag!