Marosvásárhely, Rákoczi lépcső, 1 szám
(0725)-510-511
Fiús estek a Petry Bistro-Grill&Wine-ban

„A teraszozás időszaka a hűvös idő és az ősz beállta miatt szép lassan lejár. Baráti összejöveteleink alkalmával egyre jobban igyekszünk kellemes, meleg környezetbe visszavonulni, ahol egymás társaságát emlékezetes főztek és aromás borok mellett élvezhetjük.

A Petry Bistro-Grill&Wine-ban, közeli barátok társaságában eltöltött esték számomra pihenést, kikapcsolódást és ízletes fogásokat jelentenek. Meséltem már arról, hogyan lehet gyümölcsöző partnerségeket kötni az étteremben a business lunch keretén belül. El tudjátok tehát képzelni, hogy még kellemesebb időtöltést jelent a barátokkal eltöltött minőségi idő a Petry Bistro-Grill&Wine-ban.  

Az elmúlt esték egyikén a lehűlt hőmérséklet arra késztetett, hogy a terasz helyett az étteremben foglaljunk helyet és ott tartsuk a megszokott találkozót barátaimmal. A benti környezet ösztökélt arra, hogy valami különlegességet válasszunk, ezért készségesen ajánlottam az étterem egyik specialitását, a steak-et. Örömömre szolgált, hogy barátaim rábólintottak az ajánlatra, melynek következtében elkezdtem mesélni erről a finom készítményről:

- A Black Angus T-Bone Steak a ház egyik kuriózuma, mely a Josper sütőben készül el és egy egészen különleges ízvilággal látja el a húsételt.

- Kifogástalanul van tálalva – kiáltották egyöntetűen a fiúk.

- És igazán rendkívüli íze is van. Be kell vallanom, hogy én mindig ezt a fogást rendelem, ha a bisztróban járok, évszaktól függetlenül – jelentette ki egyik jóbarátom.

- Valóban, a marha steak egy igazi ínyencségnek számít. El is magyarázom gyorsan, hogy miért van így tálalva. A T-Bone kétféle hústípusból tevődik össze: a csont egyik oldalán T formában borda, a másik felén pedig bélszín található.

- És milyen mélyrehatoló aromája van – nyilatkozta egyikük, aki már javában evett.

- Az ízvilág mindenképp a Josper sütő érdeme. Az étterem szakácsai a közepesen elkészített steak-et ajánlják a vendégeknek, ugyanis a hús hihetetlenül jól megőrzi textúráját a sütési folyamat végén is. És mivel egy jó steak mellé elengedhetetlen a finom bor, hadd ajánljam a chilei Chocalan bort, mely a világhírű Maipo völgyből származik. Az erős vörösbor enyhén füge, szilva és fekete ribizli aromával rendelkezik. Mi a véleményetek?

- Úgy érzem, hogy ez egy igazán egzotikus kombináció, mely kimondottan előnyösen emeli ki a steak ízvilágát. A bor erős, de nagyon finom. – válaszolt egyik barátom.

- Remek! Ez azt jelenti, hogy megfelelő italt ajánlottam! – mondtam enyhe megelégedéssel.

Nevetésektől, koccintásoktól és heves beszélgetésektől volt hangos az asztalunk órákon keresztül. Barátaim jókedvűen távoztak, én pedig elégedetten dőltem hátra, tudva, hogy egy igazán emlékezetes estét sikerült megszerveznem.

Ha te is hasonló élményekre vágysz barátaid társaságában, látogass el te is a Petry Bistro-Grill&Wine-ba! Asztalfoglalásért hívd a 0725 510 511-es telefonszámot.” – Varga-Pál-Petri Zsolt