Târgu Mureș, Aleea Scăricica 1
(0725)-510-511
Degustările de ciocolată și vin – de ce sunt la modă?

Vinul și ciocolata sunt ca doi parteneri care se îmbină armonios într-un joc al dragostei. Combinația dintre aceste două elemente presupune o alegere atentă a aromelor pentru un rezultat exploziv ce îți va răsfăța gusturile.

Degustările de vin și ciocolată sunt foarte în trend, deoarece ele creează o experiență unică, un răsfăț pentru papilele gustative și sunt o provocare pentru persoanele care vor să încerce ceva nou și inedit.

Dacă ciocolata și vinul sunt marile tale iubiri, însă ai avut o reticență să le combini, noi îți vom oferi un mic ghid pentru îmbinare a acestor arome într-un mod armonios și pentru a-ți oferi o experiență senzorială unică.

De ce se asociază așa de bine ciocolata cu vinul și cum le putem combina?

Ciocolata evidențiază foarte bine aromele fructate ale vinului și îi oferă caracter. Atunci când combinăm aceste două elemente, trebuie să ținem cont de taninurile acestora, conținutul de zahăr și aromele acestora. Nu putem, de exemplu, combina ciocolata amăruie cu un vin subtil sau o ciocolată cu un conținut ridicat de zahăr cu un vin sec.

Haideți așadar să vedem cum putem combina diverse tipuri de ciocolată cu vinurile.

Ciocolata albă este realizată în mod principal din zahăr, lapte, produse pe bază de lapte și unt de cacao. Aceasta are o aromă versatilă și este ușor de combinat cu vinul. Cel mai bine se combină cu vinurile foarte dulci, deoarece ciocolata albă are un nivel ridicat de zahăr.

Se asortează bine cu un vin dulce de Xeres, Muscat, Lambrusco, Orange Muscat, Vintage Porto.

Un Rose Porto se combină într-o poveste de dragoste cu ciocolata albă alături de căpșuni parfumate.

Ciocolata cu lapte este cea mai populară și consumată ciocolată din lume, iar textura bogată a acesteia creează un dans excepțional de arome alături de următoarele vinuri: Merlot, Pinot Noir, Porto Ruby, Riesling.

Ciocolata neagra are arome intense, tari și se îmbină armonios doar alături de vinuri robuste, vinuri maturate cu note intense. Ciocolata neagră poate fi combinată și cu vinuri dulcegi pentru a echilibra aromele. Aceasta merge foarte bine cu un vin de Porto Vintage, Tawny, dar și cu un Merlot sau un Pinot Noir.

Ciocolata caramel are o notă sărată, ușor amăruie ce creează o experiență inedită dacă este combinată în mod corect cu vinurile. Aceasta se îmbină într-o poveste de dragoste intensă cu vinul de Madeira, cu un Moscatel de Setubal sau cu un Porto Tawny.

Indiferent că iubești ciocolata albă sau te-ai îndrăgostit de cea amăruie sau de orice alte sortimente, vor exista mereu combinații perfecte între vinuri și ciocolată pentru toate gusturile. Experimentează și găsește combinația cea mai explozivă pentru un răsfăț intens!