Târgu Mureș, Aleea Scăricica 1
(0725)-510-511
De vorbă cu bucătarii Petry Bistro despre noul meniu de vară

1. Ce face noul meniu special?

În primul rând, noul meniu inspiră finețe, gust rafinat și autenticitate. Acesta e bazat în mare parte pe produse locale și are o influență vest-europeană. Prin acest nou meniu, echipa Petry Bistro a încercat să combine, cu succes credem noi, bucătăria modernă cu cea tradițională, cuprinzând în ea gusturile unei arii mari de clienți.

2. De ce este important modul de prezentare al fiecărui preparat?

Așezarea în farfurie se realizează ținând cont de mai mulți factori:

  • unghiul de vedere din care e privită farfuria,
  • asocierea elementelor decorative, cu accent pe culori, forme și texturi.

Știm bine că fiecare culoare are o semnificație în subconștientul nostru, o percepem și o asociem cu diferite senzații sau stări – de pildă, galbenul e asociat cu căldura, roșul cu pasiunea, verdele cu prospețimea, iar negrul cu eleganța.

3. Ce înseamnă texturile în gastronomie și ce rol au jucat acestea în alcătuirea noului meniu?

Atunci când lucrăm la un nou preparat, încercăm să facem în așa fel încât clienții noștri să aibă parte de o experiență culinară aparte, bazată pe combinații de gusturi, texturi și culori diferite. În ceea ce privește texturile, credem că o farfurie trebuie să conțină atât ingrediente brute (carne, legume, fructe), crocante (crumble, biscuiți, chips) cât și pireuri fine, spume sau sosuri. De data aceasta am încercat să venim cu ceva nou – bucătăria moleculară (caviar de lămâie, jeleu din sirop de arțar) pentru a oferi un gust mai intens preparatelor noastre.

4. Oferta bucătarului – care sunt preparatele preferate ale bucătarilor Petry?

Csapó Sándor – Un preparat special din noul meniu de vară este Gnocchi de casă cu sos cremos de parmezan, salvie și muguri de pin prăjiți. Preparatul se evidențiază prin textura pufoasă a pastelor de cartofi și prin sosul cremos de parmezan și salvie. În ciuda pieței bogate de paste făinoase, noi am decis ca noul gnocchi să fie făcut după o rețetă proprie.

Andrei Bogza – Am introdus în noul meniu un preparat cu pește – o combinație de Butterfish făcut în Josper, pe grătar și un piure cremos de țelină caramelizată cu miere, usturoi pane, toate asezonate cu lemon butter. Așezarea în farfurie a fost făcută astfel încât să poți face lingurița perfectă din prima încercare, pentru a simți multitudinea de arome la un loc.

5. Povestiți-ne despre culori și texturi.

Papilele gustative percep 4 gusturi – dulce, sărat, acru și amar. Esența gătitului și obținerea succesului atât în cofetărie cât și în bucătărie, e crearea unei armonii între aceste gusturi. Aceasta e și deviza restaurantului nostru de fiecare dată când introducem un nou meniu.

Rezultatul nostru trebuie încercat, astfel că vă așteptăm pe terasa Petry Bistro pentru a alege preparatul ce vă atrage atenția la prima vedere, apoi pe rând le puteți încerca toate. Fă o rezervare și hai la Petry Bistro! Pentru a rezerva o masă contactează-ne telefonic: 0725 510 511.