Târgu Mureș, Aleea Scăricica 1
(0725)-510-511
De ce să petreci seara cu băieții la Petry Bistro-Grill&Wine?

„Simțiți cu toții că nu prea mai e de stat seara la terasă, nu-i așa? Odată cu venirea toamnei, vremea s-a răcit și începem să ne retragem încet spre interior și la o poveste cu prietenii ne încântăm simțurile cu preparate culinare desăvârșite, alături de vinuri aromate.

Pentru mine, să petrec o seară cu prietenii la Petry Bistro-Grill&Wine înseamnă destindere, relaxare, puțină bârfă și mai mereu sfârșesc să discutăm despre mâncarea din meniu.

V-am mai povestit că la Petry Bistro am pus bazele unor colaborări fructoase, la un business lunch? Dacă și afacerile se pot discuta aici, vă dați seama ce relaxant și plăcut e să petreci câteva ore cu amicii?!

Într-una din serile trecute am ieșit cu câțiva prieteni, era puțin frig pe terasă, aerul rece de septembrie cauzat de valul de aer polar ne-a determinat să retragem în restaurant. Parcă și mâncarea și băutura trebuia să fie ceva ”mai consistente”, să ne facem comozi la căldură, cu un vin și o poveste despre vrute și nevrute. Și pentru că mie îmi place steak-ul am recomandat acest preparat și amicilor mei. Mare parte au spus da, unii dintre ei fiind familiarizați cu acest preparat. Este o plăcere să știu că preparatele noastre culinare sunt apreciate de către amicii mei!

-Black AngusT-Bone Steak este delicoasa noastră friptură pregătită în cuptorul Josper care este folosit în foarte multe restaurante cu renume din lume.-le-am explicat.

- Ce bine arată cum e prezentat în farfurie!-au dat verdictul băieții.

-Și are un gust fantastic. Mie mi se întâmpă des să comand acest fel de mâncare, nu contează că e vară sau toamnă.– a intervenit unul dintre băieți.

 -Da. Steak-ul de vită este o adevărată delicatesă. Să vă explic de ce arată așa în farfurie, le-am zis. T-Bone este format din două tipuri de carne: pe o parte a osului în formă de T este antricot, iar pe cealaltă parte este mușchiuleț.

- Și este bine pătruns, bine făcut-a spus un amic care mânca deja de zor.

- Cuptorul Josper face minuni cu aceste preparate- am continuat eu. Bucătarii noștrii recomandă steak-ul la nivel mediu datorită coacerii dar și a texturii fripturii în urma preparării. Și pentru că un steak de cinste trebuie să fie stropit cu un vin ales, vă recomand un lichior select al lui Bachus, vinul Chocalan din celebra zonă Maipo Valley. Este un vin roșu, cu note subtile de smochine, prune și coacăze negre. Să îmi spuneți ce părere aveți.

- Este o combinație exotică ce completează aroma steak-ului de vită. Este un vin cu gust puternic. Mi se pare un vin foarte rafinat- mi-a spus un alt amic.

-Înseamnă că v-am recomandat combinația potrivită.-le-am răspuns ușor amuzat și mulțumit.

Râsete, clinchete de pahare ciocnite și discuții aprinse au însoțit atmosfera la masa noastră pe parcursul a câteva ore. Prietenii mei erau mulțumiți, iar eu destins și încântat că le-am putut oferi o seară pe cinste.

Dacă vrei să petreci și tu o seară minunată alături de prieteni, de familie te invit într-o călătorie a gusturilor intense la Petry Bistro-Grill&Wine. Rezervă-ți o masă pe numărul: 0725 510 511.” – Varga-Pál-Petri Zsolt