Marosvásárhely, Rákoczi lépcső, 1 szám
(0725)-510-511
A Sarica Niculițel borpince története

A bor kényezteti az ízlelőbimbókat és a lelket is, jóval több, mint egy egyszerű ital, sajátos illata, íze és színe van. Minden egyes palack nemes nedűnek megvan a maga története. 

A hazai borokat minden időben értékes italnak tekintették, régen az előkelő családok ünnepi asztalainak egyik ékköve volt egy-egy különleges évjáratból származó bor. 

A romániai borok története többszáz éves múltra nyúlik vissza, nemcsak hazai fogyasztók, hanem sok külföldi borkedvelő is szívesen bont ki olyan palack bort, amely a romániai dombokról származó szőlő aromáját adja vissza.

Az egyik leggazdagabb ízű hazai szőlő a dobrudzsai hegyek lábánál terem, ahol a különlegesen erős napsütés és a hűvös szelek párosa karakteres ízűvé érleli a szőlőfürtöket.  

A Sarica Niculițel pincészet az egyik legnagyobb múltú hazai borászat és talán az egyik legismertebb hazai bor. Minden évben tekintélyes mennyiségű bort palackoznak. Többhektárnyi területen művelik meg a szőlőt, emellett a Román Királyi Ház asztalára is gyakran kerül a Sarica Niculitei borból.

A bor nevében szereplő Sarica és Niculitel dombokon termő szőlőt, a régióra jellemző klímának köszönhetően egyfelől a forró napsugarak érlelik, másfelől a Duna irányából áramló szelek teszik ízgazdaggá.

A pincészet válogatott, nemes szőlőfajtákat termeszt, mint az Aligote, Sauvignon Blanc, Riesling de Rin, Leányka, Királyleányka, Chardonnay, Pinot Gris, Muskotály, Fekete leányka, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Merlot vagy a Syrah.

Legismertebb márkaborok a Sarica, Sarica Essentia Cuvee 4 Sfinți, Via Viticola Aligote, Sarica Black Label, Caii de la Latea.

A fent említett szőlőfajták évek óta előkelő helyen végeznek nemzetközi versenyeken.  A borpincében kellemes sétát tehetnek a borkedvelők, meg is kóstolhatják a nemes nedűket, miközben a levegőben élvezhetik a különleges szőlőillatot. A szőlőszemek egyedi illata, íze és színe visszaköszön minden egyes pohárban.

Teljesebb gasztronómiai élményt élhetünk meg azáltal, hogy megismerjük egy-egy borászat saját történetét. 

A mesteri hozzáértéssel és türelemmel érlelt bor igazi kiváltságos élményt adhat.

A Sarica Niculițel pincészetet, csúcsminőségű boraik, a hazai borászatok élvonalába emelik. A borászat olyan hagyományos alapelvek és módszerek szerint működik, amelyek többszáz éves tapasztalatra építkeznek.

Ennek az elhivatottságnak a kézjegye minden pohár Sarica Niculițel borban érezhető és élvezhető.

A borokat hagyományos receptek alapján készített ételek mellé kínálhatjuk.

Dobrudzsa szívében érdemes megismerkedni a borpince történetével, megtapasztalni az itt érlelt borok különlegesen karakteres jellegét, amely az egész régió gasztronómiai nagykövetévé teszi ezt a nemes italt.

A Petry Bisztró ezekből az illatos borokból készített egy válogatást, amelyet Ön is megkóstolhat november 27-én. Ezalkalommal belekóstolhat nemcsak a nemes italokba, hanem egy életformába is, amely egykor csak a kiváltságosoknak adatott meg. Kóstolja meg a királyok borát, és szerezzen önmagának és szeretteinek fenséges élményt!

Menü összetétele:

Aligote: Garnélarák, érlelt sajtok, szőlő, szarvasgombás méz

Sauvignon Blanc Fume: Vajhal, grillezett spárga, lime chips

Rose: Lazac, szezonális zöldséggel, citrom szósszal

Fekete Leányka: Kacsamell, zelleres krumplipüré szarvasgombával

Cabernet Sauvignon, Fekete Leányka: Diós brownie forró meggyszósszal.

Menü ára: 110 lei/fő

A helyek száma korlátozott, foglalásért hívja a 0725-510.511-es telefonszámot.