Târgu Mureș, Aleea Scăricica 1
(0725)-510-511
5 ingrediente de sezon pentru preparate de vară la Petry Bistro Grill&Wine

Vara este sezonul distracției și al relaxării, dar în același timp și cel mai savuros din punct de vedere culinar, având la dispoziție o mulțime de fructe și legume proaspete de care să profităm. Astăzi o să vă prezentăm 5 ingrediente perfecte pentru preparatele de vară pe care le puteți savura la Petry Bistro Grill&Wine:

Piersicile sunt fructele sezonului în acest moment, fiind proaspete, zemoase și procurate de la producători locali de cea mai înaltă calitate. Acestea au o mulțime de beneficii asupra sănătății noastre și se regăsesc în meniul nostru sub formă de supă cremă, servit cu tartar de nectarine aromatizat cu pesto de busuioc. Un preparat răcoritor realizat cu ingrediente proaspete, perfect pentru zilele călduroase de vară! 

Roșiile ajută organismul să regleze nivelul hidratării și temperatura corpului. Acum este momentul să ne bucurăm de roșii proaspete. Spre deosebire de roșiile din timpul iernii, acestea sunt mult mai dulci și pline de gust. Pentru că dorim să oferim doar preparate gustoase, atât roșiile cât și celelalte ingrediente provin de la agricultori locali. Roșiile sunt prezente în meniul nostru în preparate precum bucatini cu creveți și roșii cherry, perfecți alături de un pahar de vin dar. Vegetarienii pot opta pentru cartofi dulci de la cuptor, cremă de avocado, fulgi crocanți de hrișcă servit cu roșii umplute de quinoa.

Ciupercile de pădure sunt  importante surse de fibre, vitamine și minerale dar și antioxidanți. Producătorii locali au grijă ca acestea să fie de o calitate superioară și ne oferă prilejul de a le introduce în meniul nostru, bucurându-ne de sezonul lor. Iar noi vă oferim o rețetă inedită care o să vă cucerească: obraji de porc frăgezit sous vide cu ierburi verzi serviți cu cartofi aromatizați cu usturoi, baby spanac și sos forestier din ciuperci de pădure.

Ardeiul este cea mai bogată legumă în vitamina C și nutrienți, dar sărac în calorii. Nimic nu se compară cu gustul ardeiului de vară, atât de răcoritor și proaspăt. Ardeii copți la Josper sunt o garnitură perfectă lângă un steak savuros.

Zmeura aflându-se în plin sezon, pe lângă gustul puternic și gustos este bogată în vitamine și antioxidanți. Deserturile vă vor cucerii trezind în voi euforia verii. Nu ratați înghețata de casă cu  ciocolată, sorbetul de zmeură, sorbetul de lămâie servit alături de alune dietetic, fistic dietetic și înghețată de sezon. De asemenea, recomandăm și Mille-feuille, servit cu cremă de nuci prăjite, zmeură, bezea de ouă prăjit și înghețată de ciocolată. Datorită faptului că toate produsele sunt proaspete, răcoritoarele o să vă bucure cu aromele puternice. Perfecte pentru a alunga fierbințeala care v-a cuprins în aceste zile. Astfel limonada cu zmeură este răcoritoarea sezonului. 

Dacă și tu dorești să încerci ineditele preparate de vară la Petry Bistro Grill&Wine, rezervăți o masă acum și vizitează restaurantul nostru: 0725 510 511