Târgu Mureș, Aleea Scăricica 1
(0725)-510-511
3+1 vinuri pe care trebuie să le încerci din noul meniu de băuturi

Inspirația de a adăuga mai multe vinuri în meniul Petry Bistro a venit în urma unei vacanțe de neuitat alături de soțul meu pe tărâmurile mediteraneene ale Spaniei. Am degustat un vin excelent la o cină romantică alături de soțul meu, András și ne-am gândit să îl includem și pe lista de vinuri al restaurantului nostru.

Aroma echilibrată și fructată a vinului Pino Doncel rezultă din cupajul soiului spaniol Syrah cu cel franțuzesc Monastrel, maturat timp de 12 luni în baricuri din stejar franțuzesc. Cu un gust dulceag și persistent, acest vin se asociază perfect atât cu carne roșie preparată la grătar, cât și cu legume gătite în wok. 

În plus, pe lângă acest vin spaniol delicios, am hotărât să îmbogățim meniul Petry Bistro cu alte 3 vinuri românești de excepție.

Începe diminețile cu o șampanie excelentă ce îți va stârni pofta pentru un mic dejun diversificat sau gustă dintr-un vin spumant înainte de o cină decadentă. Vinurile spumante deschid apetitul și pregătesc papilele gustative pentru un răsfăț culinar. Recent am introdus noi vinuri spumante în meniul nostru, dintre acestea îți recomand Crisecco de la podgoria moldovenească Cricova, pe care l-am savurat la o degustare de vinuri organizate la Petry Bistro și pe care l-am adorat din clipa în care l-am încercat.

Vinul spumant Crisecco are o aromă delicată ce îți învăluie papilele gustative în note florale proaspete și ușor fructate. Acesta este excelent alături de un desert delicios. Este ideal alături de o cină ușoară și gustoasă.

Din buchetul nostru diversificat de vinuri albe, îți recomand un Sauvignon Blanc de la podgoria Aurelia Vișinescu, Anima Fume. Acest tip de vin alb are o aromă aparte de iarbă proaspăt tăiată. Completează excelent și amplifică gustul mâncărurilor, este recomandat să fie consumat alături de un platou de pește sau un platou de brânzeturi. Bucură-te alături de persoana iubită la o cină romantică în compania acestui vin alb de excepție.

La capitolul vinuri roșii, de pe meniul Petry Bistro îți prezentăm sticla de vin de 1,5 l Magnum care este alegerea cea mai bună pentru o cină cu un grup de prieteni sau pentru un grup mai mare de parteneri de afaceri. Acest tip de vin provine de la una dintre podgoriile cramei Oprișor, Vestitor de Oprișor și este rezultatul căsătoriei dintre Cabernet Sauvignon și Merlot.

În compania acestor vinuri delicioase, cina servită va deveni o experiență senzorială și gustativă de neuitat. Te vei bucura de o explozie de arome și senzații. Vino și servește cina la Petry Bistro alături de o persoană dragă, în compania prietenilor tăi cei mai buni sau alături de un partener de afaceri pentru a semna un nou contract.

O cină bună merită completată de un vin pe măsură, de aceea Petry și-a îmbogățit colecția de vinuri. Un vin bun pentru fiecare ocazie specială din viața ta!

Wisky-Petri Ágnes