Târgu Mureș, Aleea Scăricica 1
(0725)-510-511
Székelyföld legjobb éttermei sorozat:
#Petry Bistro – grill&wine Târgu Mureș

Sorozatunk első állomása a vásárhelyi #Petry Bistro – grill&wine volt. A központhoz közel egy gyönyörűen felújított épületben kívül és belül egyaránt nagy igényességgel elkészített egység. Nagyszerű ízléssel van berendezve, a hagyományos a modernnel párosítva, az ipari és polgári design tökéletes adagolása jellemzi a belteret.

A Josper kemence áll a bisztró kommunikációjának középpontjában. Nem véletlenül, hisz ha jól van használva, nagyszerű ételek készülnek benne. Egy fantasztikus “hangszer” amihez ha értenek, nagyon meghálálja. Velőscsontot, bruschettát, kacsamájterrine-t , Tbone steaket, quattro formaggi penne-t kóstoltunk.

A felszolgáló lányok nagyon kedvesek voltak, bár a rendelést kb 20 perc késéssel vették fel. Ez annyira nem tetszett, de a kedvesség, a hozzaállás feledtette. Italnak az ananászos limonádé, bár izgalmasnak hangzott, de kissé ízetlen volt. A velőscsont fantasztikus ahogy a hozzá érkező piritós kenyér is szenzációs volt. Tálalásban, állagban, ízben is kifogástalan.

A bruschetta felejthető, a kacsamájterrine borzselével és karamellizált hagymával szintén nagyszerű fogás volt.

A t-bone szerintem túlságosan vékonyra van hagyva, (a hús vastagsága) de ízben , állagban, sütésre is a legjobb külföldi steakéttermekkel van egy súlycsoportban.

Na jó , nem közelíti életem 2 legjobb steakjét (New Yorkban az STK és a budapesti KNRDY) , de jobb volt bármelyiknél amit Romániában ettem, a bukaresti és kolozsvári steakéttermeket is idevéve. A hozzá köretként hozott krumpli nem elég izgalmas, egy kis fűszervajjal és kevés sajttal sokkal jobb lett volna mint egy hétköznapi tejföllel.

A penne is kifogástalan, szuper íz, állag, tálalás, a jobb olasz éttermek is tanfolyamra járhatnának ide.

Összességében egy szenzációs benyomáson vagyunk túl, kifejezetten öröm látni, amikor egy új hely ilyen magas szinten nyúl a gasztronómiához, nagyon ajánlott kategória . Remélem sokáig fognak működni ezen a színvonalon. Sajnos kimondottan weboldala nincs, illetve a facebook oldalon sincs fennt az étlap/kínálat ezért előre nem lehet tájékozódni. De ezek eltörpülnek ahhoz képest, hogy mennyire egyedi és jó helyről beszélünk. Ha arra jártok mindenképpen próbáljátok ki!

 

Sándor Barna, GasztroMania.ro