Târgu Mureș, Aleea Scăricica 1
(0725)-510-511
10 lucruri de evitat în timpul unui business lunch

Ca în diferite alte cazuri, când e vorba de un business lunch apar o serie de norme de conduită ce trebuie respectate pentru a nu face, cu voie sau fără, o impresie negativă sau greșită. Noi vă enumerăm câteva lucruri de evitat în timpul unui business lunch, numai bune de reținut și de pus în aplicare.

1. Nota de plată

Dacă urmează să te întâlnești cu cineva pentru a discuta afaceri și vrei ca întâlnirea să coincidă cu masa de prânz, nu uita să achiți nota integral. De obicei, cine invită, plătește! Ai face o impresie deloc plăcută dacă ai invita pe cineva, iar ulterior la achitarea notei de plată ar apărea discuții. Nu invita pe cineva la prânz dacă nu ești pregătit să achiți nota.

2. Alegerea localului

Atenție la alegerea localului. Nu alege un loc apropiat ție, astfel încât să te avantajeze, dar să-l dezavantajeze pe invitat. Ar fi nepoliticos. Cel mai bine ar fi să alegeți împreună un local aflat cam la jumătatea distanței dintre voi.

3. Nu decide singur totul

Atunci când inviți un prieten sau un viitor coleg/partener de afaceri la masă, nu îi da tu toate datele deja stabilite (localul, data, ora). Consultați-vă în legătură cu fiecare dintre aceste detalii.

4. Nu uita de rezervare

Ai grijă să faci o rezervare din timp. Evită neplăcuta situație în care ați putea găsi localul plin și ar trebui să plecați în cautarea unui alt local. Ar începe cu stângul întâlnirea voastră și ar putea să vă creeze o stare de spirit neplăcută.

5. Atenție la băuturi

În timpul unor astfel de întâlniri nu e recomandat consumul de băuturi alcoolice. E mai sigur dacă optați pentru altfel de băuturi.

6. Evită să faci remarci referitor la servire

Dacă ceva din modul de servire al mâncării te-a nemulțumit (faptul că a venit cam târziu sau era rece), evită cearta sau discuțiile cu personalul. Vei pica prost în fața celui/celor cu care ești la masă. Încearcă să uiți de data aceasta.

7. Nu discuta aspecte financiare când faci sau primești o astfel de invitație

Fie că faci sau primești o invitație la un business lunch, evită să discuți deja despre nota de plată sau caută un mod mai elegant de a aduce asta în discuție, dacă ar putea fi o problemă din punct de vedere financiar.

8. Nu anula brusc întalnirea

Dacă nu este vorba de o urgență sau de o situație care te-ar împiedica cu adevărat să fi prezent la întâlnirea stabilită, NU o anula în ultimul moment. Dacă nu este o urgență, nu ai motive reale să lipsești.

9. Lasă telefonul deoparte

E adevărat, în zilele noastre oamenii comunică mai mult pe alte căi decât față-n față, dar sunt situații în care ar trebui să uiți că ai telefon pentru o vreme. Cum e cazul unei astfel de întâlniri. E foarte nepoliticos să vorbești la telefon sau să răspunzi la mesaje când te afli cu cineva la masă.

10. Nu uita să spui „Mulțumesc

Dacă cineva achită nota și pentru tine, nu uita să spui „Mulțumesc”. Contează mult!

Acestea fiind spuse, noi te așteptăm pe tine și prietenii/colegii tăi la business lunch-ul de la Petry Bistro. De marți până vineri, între orele 12 și 15, pregătim cu un meniu variat, ce se înnoiește în fiecare săptămână. Rezervă-ți o masă acum: 0725 510 511